ESKİŞEHİR ÜÇÜNCÜ KEZ BİRİNCİ OLDU

Üniversite Araştırmaları Laboratuarı (ÜNİAR) tarafındanyapılan ‘Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri’ araştırmasında Eskişehir, üçüncü kez Türkiye’nin üniversite öğrenci başkenti seçildi.ÜNİARkurucularından Prof. Dr. Cemil Yücel,Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret ederek, birincilik belgesini takdim etti.

ESKİŞEHİR ÜÇÜNCÜ KEZ BİRİNCİ OLDU
23 Temmuz 2019 Salı 12:30

Eskişehir’in Türkiye’nin öğrenci ve eğitim başkenti olduğunun araştırma iletescillendiğini vurgulayan Başkan Büyükerşen, “ Puanları yeterli olan tüm öğrencilerimizi ‘Öğrenci Başkenti Eskişehir’e bekliyoruz” dedi.

Eskişehir, 81 ilde 182 üniversitede yapılan Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırmasında Türkiye’nin öğrenci başkenti seçildi. ÜNİAR kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre 35 bin 715 öğrencinin birçok farklı alandaki memnuniyetleri belirlendi. Güven, eğlence, spor, halkla ilişkiler, halkın tutumu, sanatsal ve kültürel etkinlikler gibi konularda öğrencilerin cevaplarına göre belirlenen araştırmanın sonucunda üniversite öğrencilerinin yaşamaktan en memnun oldukları şehir, yine Eskişehir oldu.

Prof. Dr. Cemil Yücel “Şehrin kültürü, atmosferi ve özellikle öğrencilerin nerede kendilerini özgür hissettiklerini incelediğimiz araştırmalarımızda Eskişehir üç senedir puanını arttırarak birinci olmaya devam ediyor. Şehrin sürekli yenilenmesi, Eskişehir’i bir kere gelindiği zaman bir daha terk edilemeyen bir kent haline getirdi. Her zaman dönülecek bir yuva haline gelen Eskişehir’e teşekkür etmek için buraya geldik. Türkiye adına Eskişehir’e ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Araştırma sonuçlarından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen“Araştırma sonuçlarının tercih döneminde adayların kararlarını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Şehrimiz, üniversite öğrencilerine hiçbir zaman hayal kırıklığı yaşatmamıştır. Eskişehir’i tercih edecek öğrenci arkadaşlarımız da Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Eskişehir’de dolu dolu bir eğitim öğretim hayatı geçireceklerinden şüphe duymasınlar. Çünkü Eskişehirliler kentimize öğrenci olarak gelenleri, kendi çocukları gibi sever, bağırlarına basarlar. Öğrenciler sadece kampüslerde değil, tiyatroları, orkestraları, festivalleri, modern park ve müzeleri ile Eskişehir’in her köşesinde kendilerini her yönden geliştirme imkânı bulacaklardır. Eskişehir’e değer katacak tüm öğrencilerimizi öğrenci başkenti Eskişehir’e bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
nail boday - 5 yıl önce
buna sesli güldüm...!