Eskişehir termik santrali davasında bilirkişi keşfi yapıldı

Alpu’ya kurulacak termik santral için planlanan alanın bilirkişi tarafından incelenmesi ardından açıklamalarda bulunan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, “Termik santralin bir katliam projesi olduğunun hukuki olarak da tescilleneceğini düşünüyoruz, beklentimiz bu yöndedir” dedi.

Eskişehir termik santrali davasında bilirkişi keşfi yapıldı
29 Ağustos 2018 Çarşamba 14:28

Aykanat, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “ÇED Raporunun iptali ve yürütmenin durdurulması ile ilgili olarak Eskişehir 1. İdare Mahkemesi’de açmış olduğumuz davada ve açılan diğer davalara da dayanak oluşturacağından dolayı çok önemsediğimiz mahkemenin yerinde inceleme ve bilirkişi keşfi yapıldı.

Proje ve ÇED raporuna ilişkin tüm itirazlarımızı ve termik santralin yapılması durumunda bölgede ve kentte yaratacağı olumsuz etkileri mahkeme heyetine ve bilirkişilere bir kez daha anlattık.

Bölgenin tarım dışı kullanımı için zorunlu olan il toprak kurulu kararları mahkemeler tarafından iptal edilmişken böyle bir keşfin yapılamayacağı itirazlarımıza rağmen mahkeme kararında ısrarcı olmuş ve bölgede keşif yapılmıştır.

Konuyla ilişkin olarak her alanda hukuksal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi, hukuki olarak da bu projenin bir katliam projesi olduğunun tescilleneceğini düşünüyoruz ve beklentimiz bu yöndedir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.