ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ 4 YILDA 750 HAYVANI TEDAVİ ETTİ

Hizmete başladığı günden bugüne Eskişehir turizmine sunduğu katkının yanı sıra eğitici faaliyetleriyle de adından söz ettiren Eskişehir Hayvanat Bahçesi, 4 yılda 750'ye yakın yaban hayvanını da tedavi ederek yaban hayatına büyük bir destek verdi.

ESKİŞEHİR HAYVANAT BAHÇESİ 4 YILDA 750 HAYVANI TEDAVİ ETTİ
04 Ekim 2020 Pazar 14:36

Eskişehir'in önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen ve her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi, aynı zamanda yaban hayatı hayvanlarını kurtarma ve rehabilitasyon merkezi olarak çalışıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri ile vatandaşların doğada yaralı veya hasta olarak bulduğu yaban hayvanları, Hayvanat Bahçesi'ne teslim edilerek tedavi edilmeleri sağlanıyor. Alanında uzman veterinerler tarafından tedavileri tamamlanan yaban hayvanları, daha sonra bulundukları alana tekrar bırakılıyor. Sürüngen, memeli ve kanatlı 750'den fazla hayvanı tedavi ettiklerini belirten Hayvanat Bahçesi yetkilileri, son olarak vatandaşlar tarafından bulunan yavru geyiklerin gerekli beslenme ve bakımları tamamlandıktan sonra Çatacık Kızıl Geyik Gen İstasyonu'nda doğaya tekrar bırakıldığını ifade ettiler. Vatandaşların iyi niyetle fakat bilgi eksikliğinden dolayı bu yavruları doğadan kopardıklarını belirten Hayvanat Bahçesi yetkilileri, "Daha önce bu konuda hem sosyal medyada hem şehirdeki reklam alanlarında hem de orman köylerini gezerek yüz yüze yaptığımız farkındalık çalışmasına rağmen yavru yaban hayvanlarına zarar gelir düşüncesiyle vatandaşlar tarafından doğadan koparılarak Hayvanat Bahçemize yaban hayvanları getiriliyor. Ancak vatandaşlarımız bilmiyorlar ki bu yavruların anneleri mutlaka yakın bir yerde onlara besin arayışı içerisinde ve döndüğünde onları bulamıyor. Bunun daha kötüsü ise günlerce Bahçemizde elle ve özenle beslediğimiz bu yavrular doğaya döndüklerinde büyük zorluklar yaşıyorlar. O yüzden lütfen doğada bulduğunuz yavruları rahatsız etmeyiniz ve yanlarına yaklaşmayınız. Biz Hayvanat Bahçesi olarak yaralı yaban hayvanlarını tedavi etmeye imkanlarımız ve olanaklarımız ölçüsünde her zaman hazırız!" diyerek 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü öncesinde 3 yavru geyiğin bakımlarını yaparak doğaya bırakmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.