ESKİŞEHİR'DEN 15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti, oda ve sendika temsilcileri birer mesaj yayınladı.

ESKİŞEHİR'DEN 15 TEMMUZ MESAJLARI
15 Temmuz 2019 Pazartesi 10:06

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılı dolayısıyla Vali Özdemir Çakacak, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti, oda ve sendika temsilcileri birer mesaj yayınladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici

Milletin manevi çatısı olan devletimizi korumak için, hiç tereddüt etmeden, hayatlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Anayasa, devletin yönetim biçimini belirten, millet iradesiyle oluşan devlet erkinin nasıl kullanılacağının kurallarını koyan, toplumsal bir sözleşmedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilk üç maddesinde şu hükümlere yer verir: Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı İstiklal Marşı’dır. Başkenti Ankara’dır.” Elbette hepimizin çok iyi bildiği bu hususu;yapılan eylemin, “anayasa ile kurulmuş devlet düzenini ortadan kaldırmayı” amaçlamasıdolayısıyla topyekûn milleti hedef aldığı gerçeğininaltını çizmek ve nelerden “hiç bir hal ve şartta vaz geçmeyeceğimizi”tekrar ve kararlılıkla herkese hatırlatıp,tarihe kayıt düşmek adına, tekrar ifade etmek istedim.  Devlet otoritesi şerik kabul etmez.Devletin sahibi millettir. Ve millet;devlet gücünü, seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullanır. Devletin üç temel erkinden yasama, yürütme ve yargı, kararlarını “millet adına” alır, görevlerini “millet adına” yerine getirirler. Kamu görevi yapanlar, devletin otoritesi dışında, başka hiçbir ülkeye, millete, şahsa, cemiyete, topluluğa, zümreye bağlılık gösteremezler.  “Millet iradesi”, hiçbir zaman önemini ve anlamını tartışmayacağımız, her zaman başımızın üzerinde taşıyacağımız, onu korumak için başımızı vermekte tereddüt etmeyeceğimiz bir prensip olarak,daima var olacaktır.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak

15 Temmuz 2016’da ülkemiz; milletimize ve demokrasimize alçakça kast eden hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Türkiye’nin bağımsızlığını, kalkınmasını, hak ve adaletin sesi olmasını hazmedemeyen ve Türkiye’ye, yıllarca kol kanat gerdikleri terör örgütlerin saldırılarıyla baş eğdiremeyeceğini anlayan karanlık güçler, himayesine aldıkları FETÖ Terör Örgütü’nün, aklını ve vicdanını kendilerine teslim etmiş elemanları vasıtasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni, Sayın Cumhurbaşkanımızı, polisimizi, stratejik kurumlarımızı hedef alarak devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bağımsızlığına yönelik 15 Temmuz darbe girişiminin ilk anlarından itibaren, açık ve net bir şekilde millî iradeden, meşru hükümetten ve demokrasiden yana tavır koyan Eskişehirli vatandaşlarıma ve aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum. 251 şehidimizi rahmetle yâd ediyorum. 2193 gazimize ve demokrasimiz için sokaklara dökülmüş vatandaşlarımıza minnetimi arz ediyorum. İstanbul’da şehit edilen ilimiz Çifteler ilçesinden 26 yaşındaki Polis Memuru Fatih Dalgıç’a da şehadetinin 3. yıldönümü vesilesiyle bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 

Vatanı, milleti ve bayrağı için her türlü fedakârlığı göze alarak şehit olan askerlerimize, polislerimize ve demokrasi şehidi sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar, gazilerimize ise ömür boyu sağlıklı bir yaşam diliyorum 

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan 

Kahraman ecdadımızın bize emanet bıraktığı kutsal vatanımızda huzurumuza, birliğimize ve dirliğimize kast eden alçak teröristlerle ve yandaşlarıyla kararlı mücadelemiz devam ediyor ve bitene kadar da devam edecektir. FETÖ, o gün yüz yıldır unuttukları hassas noktayı yine unutmuş, yürekleri iman ve vatan aşkıyla dolup taşan, tankların önüne yatarak adeta bir kahramanlık destanı yazan Türk milletinin evlatlarını hesaba katmamışlardır.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o gece dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direniş başladı. Kahraman Türk Milleti, hain FETÖ terör örgütüne karşı tek devlet, tek bayrak, tek vatan ve tek millet olmanın nasıl bir erdem olduğunu öğretti. Darbe girişiminin direnişe dönüştüğünü gösteren aziz Türk Milleti, devletine ve milletine sahip çıktı. Dünya siyaset tarihine altın harflerle bir milletin gücünün, birlik ve beraberliğinin nelere kadir olduğunu yazdırdı. Dünyada bu fedakârlığı, bu kararlılığı, bu cesareti ortaya koyabilecek ne başka bir lider ne de başka bir millet vardır.Aziz Türk milletinin metaneti, cesareti, sükuneti, sağduyusu ve kararlığı ile darbe girişimi bertaraf edildi. Milletin Meclisinin üzerine bombalar yağdırılmaya başlandığı anlarda, Millet sokakta istiklaline sahip çıkarken “Ya demokrasi Ya ölüm” diyerek yürüdü. Bu millet, söz konusu vatanı, bayrağı ve demokrasisi olduğunda, her türlü bedeli ödemeye hazır olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer

Bir daha bu acıların yaşanmaması için başta Laiklik olmak üzere, bilimsel, çağdaş eğitime, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sıkı sıkıya sarılmalıyız. Vatansever, sağduyulu halkımızın ve isimsiz kahramanların darbecilere karşı verdiği demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden şehitlerimizi saygı ile anıyorum. O gece aralarında Çiftelerli hemşehrimiz Fatih Dalgıç’ın da olduğu 251 aziz şehidimize ve yaralanan binlerce kahraman gazimize sonsuza kadar minnettar kalacağız. Bu darbe girişimi laik, demokratik Cumhuriyetimizin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç

15 Temmuz 2016 tarihini, ülkemizin maruz kaldığı alçak darbe girişimi olarak, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçti. Bu saldırı karşısında tüm siyasi partilerin kararlı duruşu, yüce Türk Milleti'nin Cumhuriyet ve demokrasimize sahip çıkması demokrasi dışı girişimin başarılı olmasına engel oldu. Bu süreçte birçok vatandaşımız ve güvenlik görevlimiz hayatını kaybederken, tarihinde ilk defa Türkiye Cumhuriyeti'nin ve demokrasimizin temsil merkezi, Mustafa Kemal Atatürk'ün Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bombalar düştü. Darbelerin karanlık yüzünü defalarca görmüş Türk halkı, siyasi parti ve etnik köken gözetmeksizin bu saldırı karşısında dimdik durdu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza başsağlığı dilerim.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt 

Fethullahçı Terör Örgütünün hain darbe girişiminin üzerinden 3 yıl geçti.Meclisi bombalayan, halkımıza ateş açan cemaat mensubu hainlere karşı birçok yurttaşımız şehit düştü.Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, laikliğin ülkemiz için önemini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan

15 Temmuz tarihi dünya üzerinde eşine çok az rastlanacak bir milli birlik ve beraberlik ruhudur ve milletimizin yazdığı kahramanlık destanı tarihe damga vurmuştur. Vatan savunması ve milli mücadele uğruna nice şehitlerimiz ve gazilerimiz oldu. Darbeci kurşunlara siper olan kahraman şehitlerimiz, meydanlarda tanklara iman gücüyle karşı duran gazilerimiz..Ülkemiz her zaman olduğu gibi bu zorlu sınavdan da alnının akıyla çıktı ve kahramanlık sıfatı milletimize bir kez daha çok yakıştı.  Tankın, uçağın silahın karşısına yüreğiyle karşı duran aziz milletimiz, istiklaline uzanan hain ihanet çetesini şanlı tarihine yakışan bir duruşla yok etti.  15 Temmuz gecesi cesaretleri, kararlılıkları ile canını hiç tereddüt etmeden ortaya koyan ve adını tarihe altın harflerle yazdıran kahraman şehitlerimizi saygıyla, rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

MHP İl Başkanı İsmail Candemir

15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin iradesine yönelik Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen hain silahlı darbe girişiminin bozguna uğratılmasının ve dolayısıyla tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisinin 3’üncü yıldönümüdür. Milletçe bu destansı direnişin gurur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. 15 Temmuz’un Türk Milletinin karşısına çıkan tüm engelleri milli birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik ruhuyla, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla aşmasının somut bir ifadesidir.  MHP Eskişehir Teşkilatı olarak yediden yetmişe tarihî destanı yazan necip Türk Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Destan Günü kutluyor, hain darbe girişimine gözlerini kırpmadan, tankların karşısına dikilen, kurşunlara göğsünü siper eden ve şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl 

Bugün, devletimizi, milletimizi, mukaddesatımızı ve ordumuzu hedef alan 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün 3. yıl dönümünü idrak ediyoruz.  Bu girişim, eşi benzeri az görülen, büyük bir cesaret ve özveriye sahip olan aziz milletimizin gayreti ve fedakarlığı ile o gece önlenmişti. Üzülerek ifade etmeliyiz ki; bu kalkışma öncesi yapılan büyük hatalar, ehliyet ve liyakate gereken özen gösterilmeyerek, devlet kadrolarının bir guruba teslim edilmesi, milletimizin 15 Temmuz darbe girişimi ile karşı karşıya kalmasının esas sebebidir. Bu süreçten sonra atılması gereken en önemli adım, hain darbe girişiminin siyasi ayağının bir an evvel ortaya çıkarılması olmalıydı. Ancak, anlam veremediğimiz bir şekilde 15 Temmuz'un siyasi ayağı bugüne kadar hiç araştırılmadı. Buna mukabil, darbe girişiminde etkili olma ihtimali bile olmayan öğrenci, öğretmen, memur gibi toplum kesimlerinin üzerine gidildi ve ciddi mağduriyetler ortaya çıktı. Bu çerçevede, 15 Temmuz sonrası OHAL uygulamaları ile oluşan bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi ve toplumda meydana gelen kutuplaşmanın ortadan kaldırılması da atılması gereken önemli adımlardandır. İnanıyoruz ki, birlik ve beraberliğimiz tesis edildiği takdirde, ne içeriden ne de dışarıdan ülkemize kastetmek isteyenler asla başarılı olamayacaklar, benzer bir teşebbüse cesaret bile edemeyeceklerdir.  Bu sebepledir ki, 15 Temmuz'u gösterişli, büyük programlarla anmaktan ziyade bu teşebbüsün arka planını tam manası ile anlamak ve gerekli tedbirleri almak mecburiyetindeyiz. 

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık

15 Temmuz 2016'da Ülkemiz, Milletimizin birlik ve bütünlüğüne göz dikerek demokrasimize alçakça kast eden FETÖ/PYD terör örgütü mensuplarının hain darbe kalkışmasına maruz kalmıştır. Türkiye'nin bağımsızlığını ve güçlü duruşunu hazmedemeyen kökü dışarda karanlık bir yapı Devlet büyüklerimizi, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Aziz Milletimizi ve Devletimizin stratejik kurumlarını hedef alarak Devletimizin yönetimini ele geçirmeye çalışmıştır. Devletimiz bu ihaneti unutmamak ve gelecek nesillere unutturmamak için bu günü '15 Temmuz şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik günü' olarak ilan etmiştir. Bizler hain darbe girişiminin 3. Yılında aziz şehitlerimizi anmak ve Milli birlik ruhunu tüm dünyaya göstermek için yine meydanlarda olacağız. 15 Temmuz gecesi canlarını ortaya koyarak bayraklaşan Ömer Halisdemir'i, Çiftelerli hemşehrimiz demokrasi şehidi Fatih Dalgıç'ı ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum.

Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı

15 Temmuz, milletimiz için çok önemli bir sınavdır. Türk milleti bu sınavı başarıyla geçmiştir. Bu ülkeyi 15 Temmuz’a sürükleyen gelişmeler de devlet hayatımız için ciddi bir tecrübedir. Yaşanan sürecin yabana atılmaması, ülkemizin geleceği adına hayati önemde bir meseledir. Özellikle, kamusal alanın, kamu gücünün bir gruba mensubiyet üzerinden tanzim edilmiş olmasının Devleti ne hallere düşürdüğü en acı şekilde görülmüştür. Devlet memuriyetinde olanların, devletin dışındaki yapılara sadakat gösteriyor olmalarının ülkemizin sıhhatini nasıl katlettiği en kahredici şekilde tecrübe edilmiştir. İşte bu tecrübe, bundan sonra en önemli kılavuzumuz olmalıdır. Devlet işleri, yalnızca devlete sadakat gösteren kadrolarla yürütülmelidir. Kamu yönetimi ve devlet kadroları, sadece ehliyet ve liyakat kriterleri üzerinden adaletle tanzim edilmelidir. Memuriyete ve kamu yönetimine talip olanların siyasi görüşü, mezhebi, meşrebi, sosyal mensubiyeti belirleyici olmamalıdır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet payidar kalması ve Türk milletinin sonsuza dek birlik ve beraberlik içerisinde onuruyla yaşaması için elzemdir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nünde; başta devletimizin kurucusu ölümsüz lider Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 Temmuz 2016 gecesinde kahraman atalarının emanetine canlarını feda ederek sahip çıkan yiğitlik abidesi şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal

Bu yıl 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yılındayız. 15 Temmuz bize iki şey hatırlatıyor. Birincisi FETÖ’cü ihanet, ikincisi ise kahramanca direniş, vatana sadakat, şehadet ve yeniden diriliş. İhaneti de sadakati de unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çünkü gaflete uyuyan ihanete uyanır. 15 Temmuz bir şehadet geçididir. Çanakkale’nin kınalı kuzularının, Kafkasların, Sarıkamışların, Yemenlerin hikâyesidir. 15 Temmuz bir şehadet şölenidir! 15 Temmuz bir diriliş gecesidir! 15 Temmuz bir iman manifestosudur! 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.