ESGİAD’DAN TRUMP’A BÜYÜK TEPKİ

Kısa adı ESGİAD olan Eskişehir Genç İş Adamları Derneği ABD Başkanı Trump’un sosyal medya hesabından Türkiye’yi tehdit etmesine büyük tepki gösterdi

ESGİAD’DAN  TRUMP’A BÜYÜK TEPKİ
16 Ocak 2019 Çarşamba 13:40

Kısa adı ESGİAD olan Eskişehir Genç İş Adamları Derneği ABD Başkanı Trump’un sosyal medya hesabından Türkiye’yi tehdit etmesine büyük tepki gösterdi. ESGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Toparlar; Türkiye’yi tehdit etmenin karşılığı sert bir şekilde verilmeli, ESGİAD olarak devletimizin sonuna kadar arkasındayız dedi. 
ABD Başkanı Donald Trump’un sosyal medya hesabından “Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz” şeklindeki tehdidine ESGİAD büyük tepki gösterdi. 
ESGİAD adına açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Toparlar, “Türkiye’ye stratejik müttefikim diyen ABD Başkanı’nın Türkiye Cumhuriyeti Devletini açık bir dille tehdit etmesi kabul edilemez bir durumdur” dedi. 

“Suriye topraklarının önemli bir kısmı bebek katili terör örgütünün Suriye uzantısı YPG hakimiyetinde" diyen Toparlar, Sınır güvenliğimizi sağlamak bizim egemenlik hakkımızdır ve kimsenin tasarrufuna bırakılamaz. Yıllardır stratejik müttefik olarak gördüğümüz ABD’nin bu bölgeye YPG güçlerini yerleştirmekle kalmayıp, YPG’yi korumak adına Türkiye’yi ekonomik çöküşle küstahça tehdit etmesi kabul edilemez bir durumdur.  Ekonomimizin yer yer kırılgan olduğununve nedenlerinin farkındayız. Bu süreçte izlenen politikaların doğruluğutartışılabilir, eleştirilebilir. Ancak, bunların hiçbiri ABD’ye Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dış işlerine, egemenlik haklarına saldırma, açıkça ve şuursuzca tehdit etme hakkı vermez. 
Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni tehdit etmenin karşılığının daha sert bir dille verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 7 düvele ve emperyalistlere yokluklar içinde diz çöktürmüş, Egemenliği için yüz binlerce şehit vermiş Aziz Türk Milleti ve Şanlı Devletine kimse diz çöktüremez. Küstahça tehditleriyle kimse geri adım attıramaz ve attıramayacaktır. Biz ESGİAD olarak Devletimizin sonuna kadar yanındayız ve destekçisiyiz.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.