ERDOĞAN: URAYSİM'İ KURUYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılından bu yana yapılması beklenen URAYSİM proejesinin bu yıl hayata geçeceğini duyurdu.

ERDOĞAN: URAYSİM'İ KURUYORUZ
21 Mart 2019 Perşembe 16:27

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2012 yılından bu  yana yapılması beklenen URAYSİM proejesinin bu yıl hayata geçeceğini duyurdu. Vilaye Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi (URAYSİM) hakkında konuştu. Size bir müjdem var diyen Erdoğan, "Anadolu Üniversitemiz bünyemizde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi, yeri her şeyi belli. Hızlı tren ve metro vagonlarımızın testlerini artık yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Bu merkezin ülkemize yıllık 1,5 katrilyon katkısı olmasını bekliyorum" dedi. 

URAYSİM projesi ilk olarak 2012 yılında gündeme gelmiş ve 7 yıldır hayata geçmesi beklenilmiştir. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.