ERDOĞAN: ODUNPAZARI'NI DÜNYAYA TANITMALIYIZ 

Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisi öğelerinden esinlenerek tasarlanan Odunpazarı Modern Müze (OMM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

ERDOĞAN: ODUNPAZARI'NI DÜNYAYA TANITMALIYIZ 
07 Eylül 2019 Cumartesi 14:48

"Böyle bir müzenin kuruluşu için Eskişehir’in seçilmiş olması fevkalade isabetli olmuştur” diyen Erdoğan,  “Dünyanın ve coğrafyamızın kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapan ver her birinden izler taşıyan Eskişehir bugünde eğitimde, kültür ve sanattaki canlılığıyla böyle bir müze için en ideal şehirdir” ifadelerinde bulundu.

DÜNYAYA TANITMALIYIZ 

Erdoğan tarihi Odunpazarı'nın korunması gerektiğini belirterek, “Odunpazarı semti Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alan gerçekten gözümüz gibi korumamız gereken bir yerdir. Bir yandan kadim Eskişehir mirasını yaşatan diğer yandan bugün açılışını yaptığımız müze ve günümüze gelen bu bölgenin zenginliklerini dünyaya daha iyi tanıtmalıyız” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.