Erdoğan: Eskişehir 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacak

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP'ın açılış töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Eskişehir'de gerçekleştildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’in 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacağını söyledi.

Erdoğan: Eskişehir 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti olacak
12 Haziran 2018 Salı 15:17

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Eskişehir'de yapıldı.

Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Eskişehirlilere seslendi.

60 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ OLACAK

Eskişehir’de yapılan icraatlar hakkında bilgi veren Erdoğan, Millet Bahçesinin videosunu vatandaşlara izletti. Erdoğan, “33 bin kişilik stadyumunuzdan memnun musunuz? Şimdi eski stadın yerine de Millet Bahçesi’ni yapıyoruz. 60 dönüm arazi inşallah Eskişehir’de Millet Bahçesi’ne dönüştürüyoruz. Biz aldatan olmadık. Biz icraatçıyız. Sizlerden tek isteğim var. Büyükşehir’i alamadık. İnanıyorum Mart’ta Büyükşehir’i de alacağız. Çünkü bunlardan bir şey olmaz. Eskişehir’e hızlı treni getirdik mi? Tüm bölünmüş yolları yaptık mı? 21 tesis inşa ettik. Şehir Hastanesi 1054 yataklı dev bir eser. Bu yıl sonuna kadar hizmete açacağız. 600 yataklı Yunus Emre Eğitim ve Araştırma hastanesine devam ediyoruz. Bu 2 hastanenin maliyeti 1,2 katrilyon lira. Feda olsun Eskişehir’e.” dedi.

ESKİŞEHİR’E TÜRK DÜNYASI EĞİTİM BAŞKENTİ YAKIŞIR

Eskişehir’e yeni bir unvan vereceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: “Eskişehir'de bir teknokent ve 16 araştırma geliştirme merkezi kurduk. Eskişehir'i 2019 Türk dünyası eğitim başkenti ilan ediyoruz. Eskişehir'e böyle bir ünvan yakışır. Türk dünyasından her köşesinden buraya gelecek ve buradan gidecek öğrenciler, coğrafyamızın şekillenmesinde önemli rol oynayacak. Türk dünyası vakfımızın 2013 projesindeki tecrübeyle bu işin altından kalkacağına inanıyorum. Eskişehir’e 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti’nin hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.