Entil-Hapalki ve Tarkon'da mutlu son

Zeytinoğlu Grubuna bağlı Entil, Hapalki ve Tarkon’da çalışan yaklaşık 400 işçinin ödenmeyen maaşları ve kıdem tazminatları işverenin bazı mallarını TMSF’ye devretmesiyle çözüme kavuşturuldu.

Entil-Hapalki ve Tarkon'da mutlu son
13 Mart 2020 Cuma 17:35

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Entil Fabrikası’nı ziyaret ederek, işçilerin alacakları için hazırlanan protokolü imzaladı. Gülal, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 400 işçiye yapılacak ödemenin toplamda 16 milyon 217 bin lira olduğunu belirterek, ilk etapta 222 işçiye 10 milyon 335 bin lira ödeme yapılacağını aktardı. Gülal, TMSF, işveren ve sendika arasında sağlanan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları ifade etti:  “Yaklaşık altı, yedi aydır Entil işçilerin alacaklarının ödenmesi için bir çalışma yürüttük. Entil’deki işçi arkadaşlarımız firmanın yaşadığı bir takım ekonomik sorunlar sebebiyle işlerinden ayrılmak durumunda kaldılar. Biz bu süreçte işçi kardeşlerimizin haklarının ödenmesi için ne yapılabiliriz konusunda ortak bir irade ortaya koyarak bu sorunu çözme konusunda bir yaklaşım sergiledik. Bu bizim adımıza sosyal bir sorumluluktu. Bundan sonraki süreçte gerek hukuki gerekse finansman boyutunu aşarak işçilerimize ödemelerini yapmaya başlayacağız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cihangir efe - 4 yıl önce
Ödenmeyen işçilerin vazgeçmedi için baskı yapılan paralar kimin cebine girdi birde onun haberini yaparmısınız