EMİNE NUR GÜNAY: DÜNYA DAYANIŞMAYI KONUŞURKEN TÜRKİYE AKSİYON ALIYOR

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisini temsilen yer aldığı Avrupa Konseyi Kuzey-Güney Merkezi İcra Kurulu, online ortamda telekonferans yöntemiyle toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Covid-19 Pandemisine yönelik uluslararası bir dayanışma kampanyası düzenlenmesi kararı alındı. Merkez, ‘Tek insanlık, bizim insanlığımız’ başlıklı bir kampanya ile ülkeleri toplu seferberliğe davet ediyor.

EMİNE NUR GÜNAY: DÜNYA DAYANIŞMAYI KONUŞURKEN TÜRKİYE AKSİYON ALIYOR
30 Nisan 2020 Perşembe 12:27

ÜLKELER ARASINDAKİ AYRIM DERİNLEŞİYOR

Prof. Dr. Günay “Kuzey-Güney Merkezinin amacı tüm dünya insanları için adil, dengeli ve sürdürülebilir kalkınmayı, demokrasi ve insan hakları değerleri çerçevesinde Kuzey ve Güney arasında dinamik diyaloğu sağlamaktır. Kuzey ve Güney arasındaki ekonomik ve sosyal dengesizliği azaltmak ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini yakalamak üzerine çalışırken Covid-19 virüsü ile dengeler değişti, Avrupa salgının merkez üssü haline gelirken, kuzey-güney aksındaki ayrımı derinleştirdi.”

TEK İNSANLIK, BİZİM İNSANLIĞIMIZ

Kampanya ile alakalı Prof. Dr. Günay, ‘’Avrupa 2011 mali borç krizi, düzensiz göç ile mücadele ederken şimdi yeni tip koronavirüs salgınının ile mücadele ediyor. Salgın bölgesel farklılıkların orantısız ve adaletsiz sonuçlarını daha belirgin bir şekilde ortaya çıkardı ve ülkelerin içine kapanmasına neden oldu. Kuzey-Güney Merkezi olarak amacımız pandeminin gerçek etkileri ile ülkelerin siyasi, ekonomik ve sosyal zayıflıkları arasındaki bağlantıyı kurmak; potansiyel dayanışma ağı oluşturmak.’Tek insanlık, bizim insanlığımız’ kampanyasının uluslararası dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan bu dönemde önemli bir adım olduğuna inanıyorum.’’ şeklinde konuştu.

DÜNYA DAYANIŞMAYI KONUŞURKEN TÜRKİYE AKSİYON ALIYOR

Covid-19 Pandemisinintüm dünyaya, küresel, ortak ve yaşamsal beka sorununa karşı dayanışmanın ve uluslararası işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğinin altını çizenProf. Dr. Günay “Her uluslararası platformda son zamanlarda en çok duyduğumuz kavram ‘dayanışma’ ve ‘uluslarası işbirliği’. Evet ama ne yapılıyor, sadece konuşuluyor. Bu toplantıda da ülkemizin Kovid-19 için diğer ülkelere yaptığı yardımları hatırlattım ve dayanışmayı sözden eyleme geçiren bir ülke varsa o da Türkiye’dir. Ayrıca kriz sonrası nasıl bir dünya ile karşılacağımız konusunda çalışmalara odaklanmamız gerektiğini belirttim. Uluslararası dayanışma sistematiğinin oluşturulmasının önemine dikkat çektim, bundan sonraki bu tür salgınlar veya farklı küresel tehditler karşısında elimizde hazır yol haritalarının olması gerektiğini belirttim.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.