Ektaş: Tam izolasyon için sokağa çıkma yasağı ilanı şarttır

İYİ parti Eskişehir İl Başkanı Mehmet Ektaş, koronavirüs salgını karşısında acilen sokağa çıkma yasağı getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ektaş: Tam izolasyon için sokağa çıkma yasağı ilanı şarttır
29 Mart 2020 Pazar 15:42

Ektaş yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Salgın hastalıkların yaygınlaşmaması ve devamında ortadan kaldırılması için alınması gereken öncelikli önlemin, hastalığa yakalananların izolasyonu olduğunun her sıradan birey tarafından idrak edilebilecek basit bir bilgi olduğu aşikardır. Hastalığa yakalananların bilinmediği bir ortamda, toplumsal boyutta sosyal izolasyon yoluyla önce hastaların tespiti, ardından bu kişilerin karantina altına alınarak hastalığı yaymalarının önlenmesi olmazsa olmaz tedbirdir. Bu kapsamda bir sosyal izolasyon ise ancak sokağa çıkma yasağı ile sağlanabilir ve sürdürülebilir.

Diğer Ülkelerin olumsuz örnekleri de bir ders olarak önümüzde durmaktadır. Sokağa çıkma yasağı konusunda inat eden Ülkelerin tamamı, gün ve gün kötüleşen koşullar sonunda sokağa çıkma yasağı ilan etmek zorunda kalmışlardır. Şimdi geriye dönüp hatalarına ağıt yakmaktadırlar.

Ancak, Yürütmenin başı olan Sayın Cumhurbaşkanı bir yandan halkı sokağa çıkmamaya davet ederken diğer yandan sokağa çıkma yasağı ilan etmeyerek, zorunluluk gerektiren işyerleri hariç diğer işyerlerinde çalışma ve üretimin devamına izin vererek yaşadığımız tehlikenin gün ve gün büyümesine, Bilim Kurulunun, Sağlık Bakanının, Siyasi Partilerin, Odaların, Sendikaların yani toplumun büyük kesiminin “tam izolasyon” taleplerini göz ardı ederek özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı ölümcül riskin artmasına neden olmaktadır.

5542 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11 inci maddesinin C bendi gereği, sokağa çıkma yasağı ilanı konusunda Valilerde yetkili olmalarına rağmen, bu güne kadar ne yazık ki hiçbir Valimiz de bu yetkisini kullan(a)mamıştır.

Diğer yandan, korano virüsün yayılmasına önlem diyerek bir hafta önce uçak biletlerinde vergi indirimi yapıp bir hafta sonra uçuşları hatta şehirlerarası seyahatleri yasaklayan iktidarın, BU MİLLİ SAVAŞIMDA HİÇ BİR AKIL VE BİLİM DEĞERİ OLAN STRATEJİSİNİN OLMADIĞI ORTADADIR.

İYİ Parti, sürecin başlangıcından bu güne kadar, Genel Başkanımız Sayın Meral AKŞENER başta olmak üzere üst düzey yöneticilerimizin açıklama ve beyanlarıyla sorunun çözümüne katkı sağlayacak önerilerini, alınması gereken tedbirleri, öneri ve tedbirlerin hayata geçirilmesi için gerekli ekonomik ve sosyal kaynakları defalarca açıklamıştır. Ancak, iktidar sahipleri ne yazık ki süreci Milli birlik ve bütünlük içinde yürütmekten kaçınmaya, önerilere kulaklarını tıkamaya devam etmektedir.

Her geç kalınan dakika, hastalığın daha fazla yayılmasına neden olmaktadır.

Bir kez daha Eskişehir kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

  • Tüm Ülkemiz Karantinaya alınmalı ve acilen sokağa çıkma yasağı uygulanmalıdır.
  • İşten çıkarmalar yasaklanmalı, tüm çalışanlar ücretli izinli sayılmalıdır. Ücretlere devlet desteği sağlanarak işverenler kaldıramayacakları bir yükle karşı karşıya bırakılmamalıdır.
  • Aylık geliri olmayan ya da geliri asgari geçim ihtiyaçlarının altında kalan ailelere, “harcama garantili hane halkı desteği” verilmelidir.
  • Elektrik, su, doğalgaz fatura ödemeleri 3 ay ertelenmelidir.
  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, suya yaptığı zammı hemen geri çekmelidir.
  • Toplumsal ihtiyaçların devamını sağlamak için çalışmak zorunda olan ve bu bağlamda sokağa çıkma yasağından istisna tutulacak bireylerimizin, sosyal izolasyonlarını sağlayacak tedbirler alınmalıdır.
  • İlimizde meydana gelen vakalar; yer, zaman, kişi belirtilerek günlük basın açıklamalarıyla şeffaf bir şekilde kamuoyuyla paylaşılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, bugün ekonomik maliyetinden kaçındığımız için uygulamaya sokamadığımız sokağa çıkma yasağı tedbiri, yarınlarda çok daha büyük ekonomik ve sosyal maliyetlerle karşımıza çıkacaktır.

Eskişehirli vatandaşlarımızın da beklentisi haline gelen bu önlemlerin hemen uygulamaya geçirilmesi için, konuların yetkilisi olan Sayın Cumhurbaşkanımızı, Eskişehir Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımızı göreve, siz değerli vatandaşlarımızı da alınan tedbirlere uymaya devam etmeye davet ediyoruz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.