EĞİTİM-SEN’DEN ‘19 MAYIS’ TEPKİSİ

Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, 19 Mayıs kutlamalarında Atatürk'ün adının silinmeye çalışılmasına tepki gösterdi.

EĞİTİM-SEN’DEN ‘19 MAYIS’ TEPKİSİ
18 Mayıs 2018 Cuma 14:32

Esgündem26.com/ Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkış tarihi ve emperyalizme karşı mücadelenin sürdürüldüğü Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın yıllardır törenlerle kutlandığını ancak son yıllarda 19 Mayıs törenlerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün adının dahi zikredilmediği törenlere indirgendiğini savundu.

Bugün 19 Mayıs törenlerinin Cumhuriyet Türkiye’sinin kuruluş felsefesinden uzaklaşan bir hal aldığını ifade eden Alkan, “Gençlere adanan bu bayramda öğrencilerin Mustafa Kemal Atatürk’ ü hatırlamasına vesile olacak marşların dahi programlara dahil edilmediğini görmekteyiz. Buradan sormak istiyoruz: Bu uygulama ile hedeflenen nedir?” dedi.

Alkan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Türkiye’de her türlü farklılıklarına rağmen gençlerin ortak bir talep içerisinde bulunduğu, kendi geleceklerine güvenle bakabilecekleri bir yaşamı arzuladıkları açıktır. Bu nedenledir ki onlara insanlığın demokratik, eşitlikçi ve evrensel değerlerini özümseyebilecekleri, savaşların olmadığı, halkların özgürlük ve barış duygularıyla bir arada yaşayacağı demokratik bir Türkiye sunabilmek hepimize sorumluluk yüklemektedir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.