Eğitim-Sen: Irkçı politikalar yeni katliamlara davetiye çıkarıyor

Eğitim-Sen, yaklaşık 40 yıl önce Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 100'den fazla insanımızın ölümüne yol açan Maraş Katliamı ile ilgili açıklama yaptı.

Eğitim-Sen: Irkçı politikalar yeni katliamlara davetiye çıkarıyor
19 Aralık 2018 Çarşamba 11:38

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan, 1978 yılında Maraş Katliamı'nda hayatını kaybedenleri andı.  Alkan,  Türkiye’nin karanlık güçlerinin saldırıları sonucu 19–26 Aralık 1978 tarihleri arasında yaşanan ve ülkeyi 12 Eylül darbesine götüren sürecin önemli dönemeçlerinden biri olan Maraş katliamının üzerinden 40 yıl geçtiğini ifade etti.

-Ülke tarihinde kara bir leke-

Maraş’ta insanların, kadın, çocuk, genç, yaşlı, hamile, hasta, yaralı ayrımı yapılmaksızın devletin gözü önünde göz göre göre katledildiğini söyleyen Alkan,  “Resmi olarak 111 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştır. Katliam sonrası binlerce Alevi Maraş’ı terk etmek zorunda kalırken, katliamın sorumluları göstermelik olarak yargılanmış gibi yapılarak, ülke tarihine karanlık bir leke olarak kalan katliamın üzeri örtülmüştür” dedi. 
 

-Yeni katliamlara davetiye çıkarılmaktadır-

Türkiye’de geçmişte halkları birbirine karşı kışkırtarak, kitlesel katliamlara ve cinayetlere zemin hazırlayanların, bugünde aynı kafayla hareket ettiğini savunan Alkan, “Geçmişte Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta acımasızca katliam yapan zihniyet ile bugün sadece kendileri için demokrasi ve özgürlük isteyen, toplumun farklı düşünen kesimlerini ‘hain’ ve ‘düşman’ ilan eden karanlık zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Üzerinden 40 yıl geçmiş olsa da, özellikle son yıllarda yaşanan kitlesel katliamlar, iktidar merkezli olarak sürdürülen ırkçı ve mezhepçi politikalarla beslenen ‘linç kültürü’ varlığını sürdürmekte, özellikle kimi siyasilerin nefret söylemleri üzerinden yeni katliamlara adeta davetiye çıkarılmaktadır” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.