DÜNYA MİHALIÇÇIK KİRAZININ TADINI BİLİYOR

Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, bu yıl kiraz veriminin bölgedeki çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Mihalıççık'ta kirazlar toplanmaya ve yurt dışına ihraç edilmeye başladı” dedi.

DÜNYA MİHALIÇÇIK KİRAZININ TADINI BİLİYOR
03 Temmuz 2019 Çarşamba 10:30

Mihalıççık Kirazı hasadı ilçede başladı.  Kiraz 11 liradan alıcı buldu. Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar  Çorum üreticileri ziyaret ederek bol kazanç diledi.  Başkan Çorum, bu yıl kiraz veriminin bölgedeki çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirterek, "Mihalıççık'ta kirazlar toplanmaya ve yurt dışına ihraç edilmeye başladı” dedi. Başkan Çorum Mihalıççık kirazının yurt dışına da gönderildiğini ifade ederek, "Kirazımızın özelliği ziraat 900 çeşidi olmasıdır. Buradaki rakım ve yükseltiden dolayı kirazın hasadı diğer yerlerden daha geç oluyor. Bu Mihalıççık'ın avantajı. Yurt içinde ve yurt dışında çiftçinin ve tüketicinin takdir ettiği bir çeşittir. Yıllık 5-10 bin ton rekoltemiz oluyor. Yurt dışına ihraç ettiğimiz kirazın çapı 26-28 milimetre arasındandır. Bu yıl bahçede 7-10 liradan satışı yapılan kiraz bahçelerde toplanarak, ilçede bulunan belediye soğuk hava deposunda kiraz toplama merkezine getiren üreticilerimizle, kiraz alıcılarını buluşturmaya başladık. Bugün Mihalıççık’ta ilk defa yapılan bu uygulama ile üreticimiz getirdiği kirazlar açık artırma ilk defa satışına başlandı. Bugün yapılan ilk satışta kirazın kilosu 11 liradan alıcı buldu” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.