DÜNDAR ÜNLÜ BİR PROJEDİR ENGİN ÇAKMAK DA

Soner Uçak yazdı...

DÜNDAR ÜNLÜ BİR PROJEDİR ENGİN ÇAKMAK DA
30 Mayıs 2018 Çarşamba 10:40

Durun hemen celallenmeyin.

Son zamanlarda proje denildiği zaman aklımıza bin bir türlü garabet gelir.

Dış mihraklar gelir, içerdeki işbirlikçiler gelir.

Ne kadar olumsuzluk varsa projenin içine sokup karşımızdakinin önüne sürüveririz.

Özellikle iktidar yanlılarında proje mimlemesi daha meşhur bir hal aldı. Oysaki AK Parti projeleri ile övünen bir partidir. Bazılarının akıllarına gelmeyecek projeleri hayata geçirmekle övünen bir iktidar…

Özellikle yerel seçimlerde projeyi elinden alırsanız, zannediyorum vaatlerinin yüzde 99’unu elinden almış olursunuz.

Projesi iyi olan kazansın

Fransızcadan Türkçeye dahil olan ‘proje’ sözcüğü, TDK tarafından  “Gerçekleştirilmesi istenen tasarı” olarak kayıtlara geçiyor. İşin aslı aklın başrol oynadığı masum bir sözcük. Hedefin kâğıda, bir sistematiğe bürünmüş hali.

Gelelim iddiamıza. Dündar Ünlü, il başkanlığı döneminde yaptıkları ve söyledikleri ile AK Parti içindeki ayrışmanın önüne geçmeyi başarmış, daha doğru bir ifade ile kavganın kasırgaya dönüşmesini engellemiştir. Yetmemiş, kazara olmazsa, AK Parti ile yolları birleşmeyecek olanlarla bağ kurmanın yollarını aramış, gördüğümüz kadarı ile bu arayışlarda da başarıyı sağlamış bir isim.

AK Parti dördüncü milletvekili istiyorsa işin aslı bu tercihi anlaşılabilir. Ancak 4 milletvekili çıkarma projesinin tüm yükününün Dündar Ünlü’nün omuzlarına bırakılması zannediyorum 3 ayağı kısa bir masanın dengesizliğinden öte bir anlam ifade etmeyecektir.

Ancak Ünlü’nün gerek teşkilat içinde, gerek ise şehirdeki etkisi göz önüne alındığında masanın uzun bacağına güvenin çok da yersiz olmadığını söyleyebiliriz. Bu noktada Dündar Ünlü, 4 milletvekili çıkarma üzerine kurulu bir projenin parçası değil, kendisi olduğu görüntüsünü veriyor.

CHP’ye CHP’lilerden fazlası lazım

Eskişehir’de milletvekilliği sıralamasına kimi koyarsanız koyun zannediyorum 3 milletvekilinden az çıkarma olasılığını kimse aklından geçirmez. Bu nedenle ilk üçe olağan şüphelilerin yerleştirildiği listenin bir sıra altına gözleri kaydırdığımız zaman CHP’nin milletvekilliği sayısını arttırmaya yönelik stratejisin temel dayanağı Engin çakmak olarak karşımıza çıkıyor.

Peki böylesine kritik bir seçimde Engin Çakmak’ın bir tesadüf veya bir aracı vasıtasıyla dördüncü sıraya yerleştirilmesi mümkün mü? Bana kalırsa çok da mümkün değil.

Engin Çakmak genel sekreterlik görevi süresince bazı kritik konularda şehrin gündemine oturmuş, basının sevdiği yüzlerden biri. Üstüne üstlük kırsalda yapılan faaliyetlerde ilgi ve alakasını eksik etmemişti. Çakmak, CHP’ye lazım olan diğer kesme seslenmek konusunda acemilik çekmeyecek bir isim. İyi Parti tabanından oy alma potansiyeli olduğu gibi.

Yüzergezer seçmeninde kolaylıkla ikna olabileceği, ideolojik hatları çok da keskin olmayan bir isim.

3 milletvekilini çıkarması kesin olan CHP’nin, Eskişehir yerelinde en önemli projesi Çakmak’tır

İsimlerin bu seçimlerde çok etkili olacağını tahmin ediyorum. AK Parti ile CHP arasında yaşanacak oy mücadelesinde iki ismin performansı oldukça belirleyici olacak gibi bir izlenim edindim nedense…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.