“DEVLET ÇİFTÇİYİ YALNIZ BIRAKMASIN”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de etkili olan yağışların sele neden olması sonucu mağdur olan yurttaşlar ile tarlaları ve seraları zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması için çağrıda bulundu

“DEVLET ÇİFTÇİYİ YALNIZ BIRAKMASIN”
11 Haziran 2019 Salı 15:17

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de etkili olan yağışların sele neden olması sonucu mağdur olan yurttaşlar ile tarlaları ve seraları zarar gören çiftçilerin zararlarının karşılanması için çağrıda bulundu. Çakırözer, “Eskişehir’de daha öncede etkili olan yağmur çiftçimizi mağdur ederken, son yaşanan sel felaketi seraları vurdu, çiftçinin bin bir emek ürettiği ürünleri tarlada kaldı. Devlet zaten zor durumda olan çiftçimizi yalnız bırakmamalı, çiftçinin zararları karşılanmalı” dedi.

Eskişehir’de etkili olan yağmur nedeniyle bazı ilçelerde vatandaşlar mağdur olurken, çiftçiler de büyük zarara uğradı. Eskişehir’in Mihalgazi,Sarıkacakaya ve Seyitgazi ilçelerinde etkili olan yağmur sele neden olurken, çiftçinin ürünleri toprakta kaldı, seralar büyük zarar gördü.

ÜRÜNLER TARLADA KALDI, SERALAR ZARAR GÖRDÜ

Hem yurttaşların hem de seraları zarar gören çiftçinin mağduriyetlerinin karşılanması çağrısında bulunan Çakırözer, “Eskişehir’imizde iki gündür etkili olan yağış nedeniyle özellikle Sarıcakaya, Mihalgazi ve Seyitgazi ilçelerimizde vatandaşlarımız mağdur oldu. Öncellikle yağıştan etkilenen hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Özellikle Sarıcakaya bölgemizde etkili olan yağmur seralara büyük zarar verdi, çiftçinin ürünü toprakta kaldı. Çiftçimiz zaten zor koşullar altında üretim yapmaya çalışıyor. Hükümetselden etkilenen çiftçilerimizin ortaya çıkan zararını bir an önce karşılanmalıdır ” dedi.

ÇİFTÇİNİN ZARARLARI KARŞILANMALI

Eskişehir’de etkili olan yağmurun sele neden olması nedeniyle hem sera hem de açık tarımsal alanlarda zararların oluştuğunu dile getiren Çakırözer,“Daha öncede yaşanan dolu yağışında Eskişehir’de çiftçilerimiz büyük zarar görmüştü. Hafta sonu etkili olan yağmur da aynı şekilde hem bölge halkına hem de çiftçimize büyük zarar verdi. Eskişehir’de çiftçilerimiz zaten zor koşullar altında üretim yapmaya çalışıyor. Çiftçilerimizin temsilcilerinin yaptığı çağrılar var. Etkili olan yağmurlar nedeniyle çiftçimizin ortaya çıkan zararları bir an önce karşılanmalı ve hem yurttaşlarımızın hem de çiftçimizin yaşadığı mağduriyet giderilmelidir” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çakırözer Seyitgazi’ninYenikent Mahallesi'ndeki mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı mağduriyetleri de hatırlatarak, mevsimlik tarım işçilerinin yardımına koşan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD),Türk Kızılay Eskişehir Şubesi ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.