DERSLER VAR

Sinan Özkar yazdı...

DERSLER VAR
20 Nisan 2019 Cumartesi 12:57

Bu seçim almak isteyene dersler verdi. Her zaman şu iddia ile yaklaştım "Seçmen sağcı ya da solcu değildir" hani hep denir ya "Türkiye'de seçmenin yüzde yetmişi sağcıdır" külliyen yanlış. Aslında yüzde otuzundan azı sağcı ya da solcudur, geriye kalan seçmen seçmendir. Seçmen gözlediği olaylara, durumlara ve duyduğu güvene göre oy verir. Kırk yılı aşkın siyasal yaşamımda bunu gördüm.

Seçmen ekonomiye oy verir. Aile ekonomisi bozulduğunda, evladının iş bulamayıp gözünün önünde bunalım yaşadığını gördüğünde iyi bir ceza keser. Bu cezayı kesmesi için de "güven duyarak oy verebileceği" bir siyasal yapıyı yani partiyi görmesi gerekir.

Seçmen kibri ve kendisini dışlayanları sevmez. Samimiyeti ya da samimiyetsizliği anında anlar. Seçmen çoğunluğunun doğrudan kendisine yönelik bir beklentisi yoktur. Onlar sevgiye, dostça bir merhabaya, unutulmayıp hatırlanmaya, verdiğiniz güvene oy verir.

Eskişehir'de sonucunu merakla beklediğim mahalle ve köyler vardı. Sonuçları aldığımda yokluktan varlığa gelindiğini büyük bir sevinçle gördüm. Varlık, tabii oy varlığı.

Emek vermeden, çalışmadan hiçbir şey elde edilemez. Yattığı yerden başarı kazanan yoktur. AKP yıllardır, Refah Partisi geleneğinin yirmi beş yılı aşan saha çalışmasının nimetinden yararlanmış, iktidar olmuş, iktidarını on yedi yılı aşkın sürdürebilmiştir.

Doğru çalışma, doğru adaylar, doğru yöntemlerle gelen yerel seçim başarısının CHP bakımından sürdürülebilmesi, önümüzdeki dört buçuk yılın iyi değerlendirilmesi, cansiperane biçimde sahada olması ile mümkündür. Tabii bunun üstünün dolu olması şarttır. Yani parti genel yönetiminin, seçmene söylem ve eylemleri ile güven vermesi, seçmenin hayatına dokunması da şarttır. Altı ya da üstü dolu olmayan bir yapı başarı kazanamaz.

Hamasi nutuklar, çirkinlikler, boş kavramlar seçmen nezdinde etkili olmak bir yana tam tersi etki yaratmaktadır.

Ülkenin geleceği, ekonomisi, işsizlik konularının çözümleri somut icraat ve eylem planları ile ortaya konulmalıdır. Halkla barışık ve değerlerine saygılı olunmalıdır.

Ben yıllardır dersimi aldım da, almayanlara ders olur inşallah.

Eskişehir özelinde kazançların ve kayıpların masaya yatırılması gerekmektedir. Bunun partinin süreç içinde gösterdiği saha performansı, sıkıntılı olan yerlere basiretli müdahale, seçim günü ile ilgili ele alınması gerekir. Tabii bunları Partimizin yetkili kurullarında dile getireceğiz. Sonraki başarı için bu şart.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıza gündüz - 5 yıl önce
İlbaşkanımızın düşünmelerine katılıyorum .seçimlerde seçmene dokunmak gerekiyor seçimlere kısa bir zaman kala mahallelere gitmekle olmuyor Zaman buldukça gitmek halkla iç içe yaşamak onları küçük şeylerle onore etmek gerekiyor il başkanım Mihalıççık köylerini mutlaka inceleyince görürsünüz