DALYANCI KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT HAYATINDAKİ YERİNİ ALDI

Dalyancı Konağı'nın açılışı Odunpazarı'nda gerçekleşti. İş adamı Ali Eldem'in ciddi yatırımıyla yeniden ayaklanan Dalyancı Konağı, bundan sonra Eldem Kültür Sanat Vakfı'nın öncülüğünde Eskişehir sanat hayatındaki yerini alacak. Konağın açılışında çok sayıda Eskişehirli yer aldı.

DALYANCI KONAĞI KÜLTÜR VE SANAT HAYATINDAKİ YERİNİ ALDI
04 Kasım 2018 Pazar 11:46

Odunpazarı Belediyesi ve Eldem Kültür ve Sanat Vakfı ortaklığıyla restore edilen Dalyancı Konağı Açılış açılışı gerçekleştirildi. Açılışa CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve İş Adamı Ali Eldem başta olmak üzere çok sayıda isim katıldı. Konağın açılış sergisi sanatçılar Devrim Erbil, Ekrem Özen, Gültekin Çizgen, Habib Aydoğdu, Hanefi Yeter, İbrahim Örs ve Serpil Yeter’in katılım ve eserleriyle açıldı.

Açılış töreninde konuşan İş Adamı Ali Eldem, “Sayın Kazım Kurt sohbet devam ederken bu bölgede yapılacak olan restorasyonlarda iş adamlarının bu taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti. Gözlerimin içine demek ki çok iyi baktı ki gel bu işe seninle beraber başlayalım dedi. Biz vermiş olduğumuz bu sözle bu işe başladık.

Dalyancı Konağı’nı Sayın Kazım Kurt bize teslim etti. Bu işi gerçekleştirirken bir başka gerçekle yüz yüze geldik. Bina yapmak çok kolaydı ama bunu uzun süre yaşatmanın çok daha zor olmuş olduğunu öğrendik. Bu nedenle bunu yaşatabilmek için 10 milyon vakfederek Eldem Kültür ve Sanat Vakfı’nı gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. Sanatçı Devrim Erbil, 6 ay önce Ali Eldem ile tanıştığını söyledi. Erbil, “O zaman kendisinin sanatla nasıl ilgili olduğunu bu süre içinde daha iyi anladım. Çünkü Batı’da sanatın gelişmesi için aileler destek olurlar. İşte Eskişehir bir kültür ve sanat kenti oldu.” diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Eskişehir Türkiye’nin kültür ve sanat merkezi olacak. Odunpazarı da tarihi bölgesi itibariyle Eskişehir’in kültür ve sanat merkezi olmaya aday. Bu doğrultuda Sayın Ali Eldem’le yapmış olduğumuz görüşmelerde beni gerçekten fazlasıyla memnun eden Ali Eldem’in de böyle düşünüyor olması. Bu konak restore edilsin, ama içinde ne olsun diye bana sorsaydılar ben böyle bir kültür ve sanat merkezi derdim. Eskişehirli başarılı bir iş madamının kültür ve sanata yatırım yapması, katkı sunması bütün Türkiye’ye örnek olmalı. Biz de daha ne konaklar var. Hazırız yenilerini gerçekleştirmeye. Şu anda arkadaşlarımızın çalıştığı projeler Eskişehirli iş adamlarımızı bekliyor. Bu bölgeyi ayağa kaldıracaksak bu işi biraz sivilleştirmeliyiz. Odunpazarı’nda İstanbul’un yorgun sanatçılarının tümünü ağırlamaya hazırız. Bu bölgeyi müzeler kenti haline getireceğiz. Eldem ailesini özel teşekkürü borç biliyoruz. Bizi çok büyük bir külfetten kurtardı. Ali Eldem kültür ve sanat vakfına vakfederek burayı

ölümsüzleştirdi” ifadelerini kullandı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Buradan baktığında herkesin yüzü gülüyor, ne kadar güzel. Demek ki sanat insanın yüzünü güldürüyor. Diğer bir şey de sanat insanın ruhunu özgürleştiriyor. Eskişehir gerçekten sanata dönük bir şehir. Bir zamanlar öğrenci kenti, havacılık kenti diye tabir ediliyordu, doğru. Şimdi de sanat kenti olarak gündeme girdi. Bir kültürü yaratabilmek biz belediye başkanlarımızın elinde. Eğer projelerimizi, düşüncelerimizi, hayallerimizi o şekilde yönlendirirsek gerçekten kentte yaşayan insanların da kültürü yavaş yavaş değişmeye başlıyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.