CUMHURİYET BAYRAMI’NA YAKIŞIR PROGRAM

Cumhuriyet’in İlanı’nın 96. yılı tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de de büyük bir coşkuyla kutlanacak. Cumhuriyet kenti Eskişehir’de vatandaşların bu bayramı da coşkuyla geçirmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi de birbirinden önemli etkinliklere imza atmaya hazırlanıyor.

CUMHURİYET BAYRAMI’NA YAKIŞIR PROGRAM
27 Ekim 2019 Pazar 14:34

Her yıl 29 Ekim’de düzenlediği etkinliklerle Eskişehirlilere Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşatan Büyükşehir Belediyesi, bu sene de birbirinden önemli etkinlikler gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Senfoni Orkestrası'nın Cumhuriyet Konseri ile başlayan etkinlikler, 28 Ekim 2019 Pazartesi günü Porsuk Çayı Adalar mevkiinde botlar eşliğinde gerçekleştirilecek Fener Alayı ile devam edecek. 29 Ekim 2019 Pazartesi akşamı saat 20.00’de ise muhteşem bir Cumhuriyet Konseri ile Eskişehirliler müziğe doyacak. Türk Müziğinin önemli seslerinden, cumhuriyet kadını Candan Erçetin, Büyük Park girişindeki Cumhuriyet Meydanı'nda Eskişehirliler ile buluşacak. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü ise bu sene 29 Ekim Salı günü saat 15.00'de Adalar Atatürk Caddesi girişinden başlayacak. Üç etkinliğe de binlerce Eskişehirlinin katılmasını beklediklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bu iki etkinliğin dışında vatandaşları resmi programlara da beklediklerini belirttiler. Resmi programlar çerçevesinde 28 Ekim 2019 Pazartesi saat 13.00'de Vilayet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulacak. 29 Ekim 2019 Salı saat 10.30'da ise Atatürk Bulvarı'nda geçit töreni gerçekleştirilecek.

Fener Alayı ve Cumhuriyet Konseri dışında Büyükşehir Belediyesi tarafından 27 Ekim 2019 Pazar günü saat 13.00'de Dragon Cumhuriyet Kupası, 29 Ekim 2019 Salı saat 13.00'de Kano Cumhuriyet Kupası yarışları düzenlenecek. Ayrıca 29 Ekim Salı günü saat 16.00'da Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan amfide Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı Bando konseri Eskişehirliler ile buluşacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.