Cumhurbaşkanı Erdoğan: Umduğumuzun ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Umduğumuzun ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor.
18 Mart 2020 Çarşamba 14:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerinden satır başları şu şekilde:

Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulması ile ilgili önlemleri hayata peyder pey geçirdik. Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle  günlük hayatı adeta durma noktasına getiren böyle bir sürecin pek çok boyutu yanında ciddi ekonomik sonuçları ortaya çıkacaktır. Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme, hem de üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var.  Bu hastalığın salgı

Ülkemizin ağustos 2018 yılında yaşadığımız kur faiz enflasyon saldırılarından yeni yeni kurtarmaya, işlerin tekrar yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız. Covid19 ile mücadele ederken sanayisi ve ticareti ile tüm ekonominin çarklarının dönmesini sağlamak elbette kolay değildir.  Devlete düşen görevler yanında özel sektörümüzün de sorumluluğu muhakkaktır. İnşallah bugün burada alacağımız ararla bu zoru birlikte başaracağız. Ülkemizi sağ salım bu süreçten çıkardığımızda önümüzde eskisinden çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini şimdiden görebiliyoruz.  Bu süreci atlattıktan sonra eskisinden

Çindeki salgın dönemi Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatif aramaya itmiştir. Üretim alternatif denince ilk akla gelen yerle3rden biri Türkiye olmaktadır. Ayrıca virüs salgını ve petrol fiyatlarındaki düşüşle bağlantılı olarak finans alanından yaşanan gelişmelerde ülkemize avantajlar sağlanacaktır. Eğer önümüzdeki birkaç haftayı iyi değerlendirebilirsek umduğumuzun ötesinde güzel bir tablo bizi bekliyor. Önemli olan hastalığın bizi yenmesine fırsat vermemek.

En iyi konumda olan şuanda biz gözüküyoruz. Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek şekilde olumsuz. Virüsle ilgili alacağımız kararların ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.