Çocuk istismarına “artık yeter” dediler

Odunpazarı Kent Konseyi Gültepe Mahalle Meclisi tarafından Hacı Bektaş-ı Veli Parkı’nda çocuk istismarını protesto edildi. Grup hep bir ağızdan ‘artık yeter’ dedi.

Çocuk istismarına “artık yeter” dediler
22 Temmuz 2018 Pazar 14:37

Dünyada üst sıralara tırmanıyoruz

Gültepe Mahalle Meclisi Başkanı Mahsuni Ilgın, son günlerde yaşanan çocuk istismarı vakalarının ardı arkasının kesilmediğine vurgu yaparak tablonun korkunçluğunun giderek daha vahim bir hal aldığını belitti.   

Türkiye’nin istismar vakalarında dünyada giderek üst sıralara tırmandığını, yetkililerin ise konunun derinlemesine araştırılması talebine kulak tıkadığını savunan Ilgın, konunun gündelik, kısır, magazinsel bir polemik malzemesi haline getirildiğini ifade etti. 

Siyasilerin rant kavgasına alet ediliyor

Çocukların geleceklerinin siyasilerin rant kavgasına alet edilerek, aslında bu derin yaranın üstünün örtüldüğünü ileri süren Ilgın, “Dahası, yakın geçmişte yaşanan kurumsal istismarlarda, istismarı yapanların değil de ortaya çıkaranların cezalandırıldığı günlerde yaşıyoruz. İnsanı ve doğal olarak da çocukları birer meta olarak gören, kendinden olmayana değer vermeyen , ‘güçlüysem haklıyım’ zihniyeti egemen oldukça, çocuklarımız da güvende olmayacaklar. Sağlıklı toplumlar, sağlıklı bireylerle kurulur. Sağlıklı bireylerse ancak mutlu ve huzurlu bir ortamda yetişebilir. Vahşetin ve şiddetin kol gezdiği bir toplum, yeni vahşetler yaratacak canavarlar yetiştirir. Kutuplaştırılan, şiddetle yoğrulan, sürekli yeni gerginliklere gebe mutsuz bir kalabalıktan daha iyisini de bekleyemeyiz” dedi.

Güven içinde oynamaları için

Ilgın, Gültepe Mahalle Meclisi olarak, çocukların sokaklarda güven içinde koşup oynaması için “cinsel gelişim, tacizden korunma ve mahremiyet eğitimleri”nin yaygınlaştırması gerektiğinin altını çizdi.

                         

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.