ÇİZGİ FİLM KARAKTERİNE DÖNÜŞTÜLER

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) öğrencileri, "Bahar Yürüyüşü" için hazırladıkları birbirinden renkli kostümlerle çizgi roman karakterlerine ve bazı ünlü sanatçılara benzedi.

ÇİZGİ FİLM KARAKTERİNE DÖNÜŞTÜLER
02 Mayıs 2019 Perşembe 14:28

Üniversitenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Bahar Yürüyüşü"nde her yıl farklı kostümler ilgi çekiyor. Öğrenciler bu yıl da "Alice Harikalar Diyarı", Hellboy, şarkıcı ve şarkı yazarı Freddie Mercury, Thor, ünlü kadın ressam Frida Kahlo, "Yeşil Fener" ve palyaço gibi birbirinden farklı karakterlere büründü.

Kostüm ve makyajlarını kendileri hazırlayan öğrencilerin, bugün gerçekleştirilecek yürüyüş için hazırlıkları günler sürdü.

Yürüyüşün organizatörü ve GSF Araştırma Görevlisi Nazan Çelik Brutscher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin ellerine sadece bir yazı alıp, tişört giyip yürümek istemediğini belirterek, onun için birbirinden farklı kostümler hazırladıklarını söyledi.

Kısa sürede önemli kostümler hazırlandığını ifade eden Brutscher, "Güzel bir niyetle, güzel kostümler hazırladık. Bu kostümlere görenler fotoğraf çektirmek istiyor. Yürüyüşte bize ilgi duyan çok oluyor. Bende kostümlerle yürüyüşe katılıyorum. Öğrencilerin mutluluğu bize de yansıyor. Güzel sanatlar, evde kendimizi süsleyip dolaşalım ya da evde kendimizi çizip duvarımıza asalım işi değil. Yaptıklarımızı insanlar gördüğünden bir anlam taşıyor." diye konuştu.

- "Önemli bir motivasyon kaynağı ve kente renk getiriyor"

Anime karakteri "Hatsune Miku" kostümünü hazırlayan Yağmur Alsak ise karaktere kendi yorumunu da kattığını anlattı.

"Alice Harikalar Diyarı"ndaki "Çılgın Şapkacı" karakteri olan Ülkü Usta, söz konusu karakteri kendisiyle bağdaşlaştırdığı için seçtiğine değinerek, "Kostümleri evdeki elbiselerden ayarladım. Makyajımı da kendim yaptım. Çok eğlenceli bir süreçti. Öğrenciler için önemli bir motivasyon kaynağı ve kente renk getiriyor." ifadelerini kullandı.

Süper kahraman "Hellboy" karakterine bürünen Faruk Terazioğlu, böyle bir etkinlikte ilk kez bulunmaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Karakterine arkadaşlarıyla bir gecede hazırladıklarını aktaran Terazioğlu, "Kendi karakterim de Hellboy'a benzediği için bu kişiliği seçtim. Yaparken çok eğlendik." dedi. 

Dünyaca ünlü Meksikalı kadın ressam Frida Kahlo karakterini canlandıran Özge Düzgören ise ilk kez katıldığı yürüyüş için yaklaşık 4 günlük bir süreçte hazırlandığını vurguladı.

Britanyalı şarkıcı ve şarkı yazarı Freddie Mercury karakterine bürünen Dorukhan Kendiroğlu da sanatçının kişiliğini ve müziğini sevdiğini söyledi.

Kendiroğlu, karakterini düşük bütçeyle en hızlı şekilde hazırladığını ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.