Cindoruk'un adı Halk Merkezine verildi

Eskişehir’in Eski Belediye Başkanlarının adını halk merkezleri ve parklara veren Odunpazarı Belediyesi, Ihlamurkent Halk Merkezi’ne bir dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapan eski milletvekillerinden Hüsamettin Cindoruk’un adını verdi.

Cindoruk'un adı Halk Merkezine verildi
09 Haziran 2018 Cumartesi 14:27

Daha önce Eskişehir’de belediye başkanlığı yapmış olan Selami Vardar, Aydın Arat, Sezai Aksoy’un adını halk merkezlerine veren Odunpazarı Belediyesi, büyük bir vefa örneği göstererek Ihlamurkent Halk Merkezi’ne bir dönem Doğruyol Partisi ve Demokrat Parti’nin Genel Başkanlığı’nı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı yapan eski milletvekillerinden Hüsamettin Cindoruk’un adını verdi.

Gerçekleştirilen isim verme törenine; CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz, Hüsamettin Cindoruk ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 “AYDINLIK VE GÜZEL GÜNLER HEPİMİZİ BEKLİYOR”

İsim verme töreninde konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Hüsamettin Cindoruk’un doğum günü olduğunu söyleyerek, Cindoruk’un doğum gününü kutladı. Başka

Kurt Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi’nin isim verme töreninde konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Sevgili konuklar, Eskişehir’de 11 Halk Merkezimiz var. Şu anda içinde bulunduğumuz halk merkezi, Ihlamurkent Mahallemizde çocuklarımız, kadınlarımız ve gençlerimiz için çeşitli eğitim olanaklarının sağlandığı ve sosyal aktivite aracı olarak kullandığımız bir yer. Şu ana kadar buradan yararlanan üye sayımız, kütüphanemiz de dahil olmak üzere, 2 binin üzerinde.  Her gün düzenli eğitim ve çalışma içindeler. Bu halk merkezimizdeki atölyelerimizde bu yıl 667 kişi atölye çalışmalarına katıldı. 1 832 kişi halk merkezinden yararlandı. Bu halk merkezinde yaklaşık 3 bin kitaplı bir kütüphanemi var. Bundan da öğrenciler ve mahalle sakinlerimiz yararlanıyor. Eskişehir’e hizmet eden büyüklerimiz için, hangi partiden olursa olsun, kalıcı bir eser bırakmak, onların anılarına saygı göstermek bizim için siyaseten bir borçtur. Bu borcumuzu, küçük de olsa, bu halk merkezimiz ile ödemek istiyoruz. Ancak, sizin Eskişehir’e yaptığınız hizmetler bu halk merkezine sığmayacak kadar büyüktür. Eskişehirliler, Odunpazarlılar olarak ayrıca teşekkür ediyoruz. Allah, size uzun ömürler versin. Sizin gibi hak, hukuk ve adalet mücadelesi yapan bir liderin, adalet yılı olarak ilan edilen 2018’de umarım 24 Haziran’da Atatürk’ün seçmenleri gereken mücadeleyi verecek, gerek tercihleri yapacak ve Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşaması için ciddi bir adım atacaktır. Eskişehir, Ihlamurkent ve Odunpazarı olarak biz buna hazırız. Ve artık tamam diyeceğiz. Umarım, aydınlık ve güzel günler hepimizi bekliyor”

“CİNDORUK, TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR İSİM”   

Törende konuşan isimlerden biri de Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen oldu. Hüsamettin Cindoruk’un Türkiye Siyasi Tarihi için çok önemli bir isim olduğunu kaydeden Büyükerşen, “Hüsamettin Cindoruk ismi Türk siyasi tarihinde çok önemli bir isim. O tarihte onunla ilgili sayfaların yalnız da yazılması lazım. Gerçekten bir hukuk adamı. Hukuk hakimiyeti için Türk siyasi hayatında ve siyasi rejiminde çok büyük uğraşlar verdi. Yassı Ada Duruşmalarındaki savunmaları başlı başına bir değer katar. O konuşmaları fırsat bulanlar, özellikle emekli olan arkadaşlarım daha çok fırsat bulacaktır, gençlerin pek

vakti olmaz, bu duruşmaların olduğu anı kitaplarını okumalıdır. Kendisinin hukuk bilgisine olan hayranlığım değer yargılarım arasında ayrı bir yer teşkil eder. Kendisinin adını daha başka yerlere vermek ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nden böyle bir karar çıkarmak isterdim ama Büyükşehir Belediyesi’nde biz 15 kişiyiz. Karşı taraf, yani hukuk mücadelesi edilegelen birtakım kimselerin temsil ettiği partinin üyeleri bizim bir misli fazlamız, 30 kişi. O bakımdan ben, Odunpazarı Belediye Başkanımız Kazım Kurt’u bu vefa bilirliği, bu tesis, bu park ve halk merkezi, Hüsamettin Cindoruk’a yakışan da isminin verileceği bir bina olmuştur. Çünkü gerçekten halk için hukuku savunan, siyaset yapan değerli bir büyüğümüzdür. Bundan dolayı ben çok büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu müessese de adı yaşayacaktır. Bu semtin insanları, gençler, kadınlar, yetişkinler burada etkinliklerde bulunacaklar, etkinliklere katılacak, okuyacak, yazacaklar.  Bir araya gelip toplum meselelerini tartışacaklar. Burası bir bakıma bu mahallenin demokrasi ocağıdır” dedi.

HÜSAMETTİN CİNDORUK’UN ESKİŞEHİRLİLERE VASİYETİ: “DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIN”

Adı, Ihlamurkent’te bulunan halk merkezine verilen Hüsamettin Cindoruk’da isim verme töreninde duygu dolu bir konuşma yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür eden Cindoruk, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bana bağışladığınız bu onur için teşekkürlerimi sunuyorum. Oy veren belediye meclis üyesi arkadaşlarımı tek tek kutluyorum. 85 yılı aşan hayatım içerisinde bana bağışlanacak en büyük hediyelerden biri Eskişehrimizin böyle bir konuda öncülük etmesidir. 1991’de bu güzel şehir enişte diyerek beni Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi. Meclis Başkanı oldum. Meclis Başkanı olarak Eskişehir’i şerefle temsil ettiğime inanıyorum. Eskişehir için yapılması gereken neyse o dönemde yapıldı. Hatta büyükşehir alanı açıldığı zaman, o yazıya Eskişehir’i koymamışlardı. Sayın rahmetli Demirel, Eskişehir’i severdi. Ona giderek rica ettim, Eskişehir’i de büyükşehir platformunun içine koydular. Ama bugün Eskişehir Büyükşehirlerin kralı oldu. Orta Anadolu’nun merkezi oldu. Anadolu Medeniyetinin çok önemli simgesi oldu. Bugün bütün dünya, Türkiye Eskişehir’i konuşuyor. O zamanlar Eskişehir’e turist geleceğini düşünebilir

miydiniz? Şimdi Eskişehir’i görmeye otobüslerle turistler geliyor. Bu güzelliği, bu enerjiyi, bu demokratik düşünceyi temsil eden şehri görmeye geliyorlar. Bugün, Eskişehir’de olmaktan büyük bir zevk duyuyorum. 86 yaşıma basıyorum, bu bana verilmiş en büyük armağandır.

Mahalle muhtarımızdan, burada yaşayan sakinlere bir söz veriyorum; bu merkezi hiç unutmayacağım ve elim daima üzerlerinde olacak. Bu merkezin gelişmesi için gayret göstereceğim. Ağaçlar dikilmiş, bir park yapılıyor. O benim için daha önemli, çünkü tabiat varlığı olarak Türkiye’nin değil, dünyanın da en önemli varlıklarıdır. Ağaçlar kavga etmez, barışçıdır. Ağaçlar ve ormanlar birbirini seven çiftleri temsil ederler. Ağaçlar bize her şeyi verirler. Biz onlara bir şey vermeyiz, zaman zaman elimize balta alır keseriz, ama ağaçlar meyveleri, kokuları ve güzel siluetleri ile bize daima bir güven kaynağı olur. Ben ağaçları çok severim. Ağaçların hepsi dikkat edilecek birtakım özellikler taşırlar. Bunlardan biri de çınar ağacıdır. Ben Türkiye’yi, Cumhuriyetimizi çınar ağacına benzetirim. Biz Cumhuriyeti’mizin yapraklarının ve gölgesinde yaşıyoruz. Tıpkı o asırlık çınarlar gibi yaşayacaktır. Ben cumhuriyet için bir beka sorunu görmem, yeter ki bizler o çınar ağacının tek bir yaprağının bile dökülmesine izin vermeyelim. Yasaksız, düşünen Türkiye simgelerini gerçekleştirelim. Atatürk’ün seçmeni olmaktan vazgeçmeyelim. Bir çok lider gördüm, içte ve dışarda bir çok liderle karşılaştım ama Atatürk’ten başka kalıcı, yol gösterici bir başka lider tanımadım. O, onun için bugün hala yaşıyor. Çocuklar, Atatürk’ün askeriyiz diye bağırıyor, ben de Atatürk’ün seçmeniyim diye bağırıyorum. Sonuna kadar da Atatürk’ün seçmeni olarak kalacağım. Odunpazarı ve Eskişehirli hemşehrilerim enişteniz olma sıfatıyla size bir vasiyette bulunmak istiyorum; demokrasiye sahip çıkın.” 

İsim verme törenin de konuşma yapan bir diğer isim de Ihlamurkent Mahalle Muhtarı Birsen Canbaz oldu. Canbaz yaptığı konuşmada Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.

IHLAMURKENT MAHALLESİ’NDE 5 BİN KİŞİLİK İFTAR

Gerçekleştirilen isim verme töreninin ardından Hüsamettin Cindoruk Halk Merkezi önünde iftar programı gerçekleştirildi.  İftar yemeğine Odunpazarı Belelediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Hüsamettin Cindoruk’un yanı sıra 5 bin kişi katıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.