ÇİFTELER KADIN KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU KAPATILDI

Çifteler Belediye Başkanı Kadir Bıyık Çifteler Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapatıldığını duyurdu.

ÇİFTELER KADIN KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU KAPATILDI
05 Temmuz 2019 Cuma 11:00

HABER: GÖKHAN KOÇAL

Kapatma kararının bir buçuk yıl önce alındığını ifade eden Başkan Bıyık, “Cezaevi kapatıldı. Aday olduğumuz döneminde cezaevinin kapatılma durumu var denilmişti. Bunu araştırdığımızda bir, bir buçuk sene önce böyle bir kararın alındığını öğrendik. Eskişehir’e kampus yapılırken bu planlanmış. Devlet burada 56 personel çalıştırıyor. 90’ı mahkum, çocuklarla beraber 130 kişi vardı. Devlet,  '56 personel bizim için bir külfet' diyor. Cuma günü yazdı ve geldi mahkûmların nereye gönderileceği belirlendi. 4-5 aydır kapatılmaması için çok mücadele verdik. Ancak  kapatılmasını engellemeye gücümüz yetmedi. Çok öncesinden alınan bir karar olduğu için gücümüz yetmedi” dedi.

KARACAN KAPATILMAYACAK DEMİŞTİ

AK Parti MKYK Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan 25 Nisan 2018 yılında yapmış olduğunu açıklamada, Çifteler Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kapatılmasının söz konusu olmadığını aktarmıştı.
 

ÇAKIRÖZER BAKANLIĞA ÇAĞRI YAPMIŞTI 

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise  Adalet Bakanlığı’na cezaevinin kapatılmaması çağrısı yapmış ve “Hem cezaevinin hem de cezaevine yakınlarını ziyarete gelen ailelerin tüm ihtiyaçlarını ilçe esnafı karşılıyor. Cezaevinin kapatılması zaten ekonomik sıkıntı içindeki ilçe esnafını darboğaza sokar. Çifteler ilçemiz cezalandırılmamalı. Cezaevinin kapatılmayacağı yönünde açıklama yapılmalı, ilçe halkımız cezalandırılmamalı” demişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.