CHP’li Süllü, Bakan’a sordu: İstanbul’dan gelen tren Eskişehir’de neden durmuyor?

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, 28 Mayıs’ta başlayan Yüksek Hızlı Tren seferlerinde İstanbul-Eskişehir ulaşımının planlanmamasının gerekçesini, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı’na verdiği önerge ile sordu.

CHP’li Süllü, Bakan’a sordu: İstanbul’dan gelen tren Eskişehir’de neden durmuyor?
28 Mayıs 2020 Perşembe 15:28

CHP Milletvekili Süllü, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının İstanbul–Ankara, Eskişehir-Ankara ve Konya-Ankara seferlerinin başladığını ilan etmesinin ardından, İstanbul –Ankara treninin Eskişehir’de durmaması ve Eskişehir için tren bileti satışı yapılmayışının nedeninin anlaşılamaz olduğunu söyledi.  Yüksek talep gören Eskişehir- İstanbul hızlı tren ulaşımının planlanmamasının, TCDD Yönetiminin, öngörüsüzlüğünün ve Eskişehirlilerin yine görmezden gelindiğinin göstergesi olması açısından son derece üzücü olduğunu belirten Süllü, demiryollarının kavşak noktasında olan demiryolcular şehri Eskişehir’imiz için, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi.  YHT Bilet Satış sitesinden İstanbul – Eskişehir bileti almayı denediğinde böyle bir seferin olmadığını görünce, TCDD Müşteri Hizmetleri’ni arayarak bilgiyi teyit ettiğini açıklayan Süllü, İstanbul – Eskişehir seferlerinin ne zaman başlayacağı konusunda bir bilgi alamadıklarını, ancak Ankara’ya trenle geçip oradan aktarma yapma konusunda, müşteri hizmetlerinin kendince pratik bir öneride bulunduğunu söyledi. İstanbul’dan gelen trenin Eskişehir’de neden durmadığını ve İstanbul-Eskişehir seferlerinin ne zaman başlayacağını verdiği yazılı soru önergesi ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı’na soran Süllü, TCDD yetkililerine de bu mağduriyetin ortadan kaldırılması çağrısında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.