CHP’Lİ GENÇLER TERMİK SANTRALE KARŞI ALPU’YA YÜRÜYOR

CHP’li gençler, Alpu Ovası’na kurulmak istenen termik santrale karşı yürüyüş başlattı.

CHP’Lİ GENÇLER TERMİK SANTRALE KARŞI ALPU’YA YÜRÜYOR
20 Ocak 2018 Cumartesi 09:50

CHP İl Başkanlığı binası önünden başlatılan yürüyüş, termik santralin kurulacağı Alpu’nun Beyazaltın mahallesinde son bulacak. Sabahın erken saatlerinde başlayan yürüyüşte gençler 36 kilometre yol kat edecek. 

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Berke Akyel, Alpu Ovası’nın üzerine kurulmak istenen termik santralin Eskişehir için bir cinayet olduğunu belirterek, gençler olarak geleceklerinin karartılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

Akyel,  “Tehlike yürüme mesafesinde. Gençlerin yürüyebileceği kadar yakın bir mesafede termik santral kurulmaya çalışılıyor şehrimizde. Bu kurulmaya çalışılan termik santral şehrimize hastalık ve ölümden başka bir şey getirmeyecek. Verimli bir Alpu Ovamız var. Alpu Ovamızı tamamıyla tahrip edip, yıkacak. Kullanılamaz bir hale getirecek. Gençlik çiftçilerin de arkasında duracak. Geleceğe dair kaygılarımız samimi, içten ve bütünsel bir kaygıdır. Bu kaygılarımız için Alpu Ovası’na çok yakın bir konumda bulunan Tepebaşı termik santralinin yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu yürüyüş temsili bir yürüyüştür. Bu yürüyüş yapılmak istenen termik santralin şehre yürüme mesafesinde yakın olduğunu göstermek için katılım sınırlı tutulduğu bir gençlik yürüyüşüdür ”ifadelerini kullandı. 

Yürüyüşe CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal ve partililer de destek verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.