CHP, OHAL’E ‘ARTIK YETER’ DEDİ

CHP, Vilayet Meydanı’nda yaptığı açıklamayla ‘OHAL’in kaldırılması ve Türkiye’nin yeniden demokrasiye dönerek normalleşmesi’ çağrısında bulundu.

CHP, OHAL’E ‘ARTIK YETER’ DEDİ
12 Ocak 2018 Cuma 12:57

CHP Eskişehir İl Örgütü, Vilayet Meydanı’nda olağanüstü hal uygulamasına karşı açıklama yaptı. CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, partililer ve demokratik kitle örgütlerinin de yer aldığı açıklamada, OHAL’in kaldırılması talep edildi.

DEMOKRASİ KISITLANDI

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Türkiye’nin 18 aydır OHAL rejimi ile yönetildiğini belirterek 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in milli iradeyi, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri neredeyse bütünüyle kısıtladığına vurgu yaptı.

MUHALEFETİ SİNDİRME OPERASYONU

Darbe ve darbecilerle mücadele amacıyla başlayan OHAL’in gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüştüğünü savunan Özkar, “AKP iktidar ilk günden bu yana darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. AKP hükümeti, her geçen gün baskının sınırlarını genişletmekte ve toplumun büyük bir kesimini baskı altına alarak, toplumda açtığı çatlakları genişleterek derin çukurlar haline getirmektedir” ifadelerini kullandı. 

MİLLİ İRADE YOK SAYILDI

Türkiye’de anayasanın fiilen lavedildiğini, hukukun askıya alındığını ileri süren Özkar,  “İktidara gelirken OHAL’i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL’den beslenen bir rejimini KHK’lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli irade yok sayılmıştır. AKP hükümetinin baskıları tüm kurumları sarmış, parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekatın usulsüzlükleri anayasayı yok sayan kararlara sözde tescil edilmiştir” dedi.

KHK’LAR YASAL KAPSAMI DIŞINA ÇIKTI

OHAL'in muhaliflerle mücadele amacı taşıdığını, KHK'ların toplumun tüm kesimlerine yönelik bir silah olarak kullanıldığını söyleyen Özkar, “ Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK’lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması AKP iktidarının övündüğü icraatları olmuştur. KHK’lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüzbinlerce taşerona işçinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.