CHP 81 İLDE ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ORTAK AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları, tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak yarın ‘çocuk istismarı ve kadına şiddete karşı’ ortak basın açıklaması yapacak.

CHP 81 İLDE ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ORTAK AÇIKLAMA YAPACAK
22 Şubat 2018 Perşembe 15:29

Türkiye'de cinsel istismar ve taciz olayları bir türlü önlenemiyor. Özellikle son yıllarda çocuklara yönelik cinsel saldırılar sürekli artıyor.  Hükümet, kadın ve çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarıyla ilgili ‘kimyasal hadım’ başta olmak üzere cezai düzenlemeleri gözden geçirmek için harekete geçti.  6 bakanlıktan oluşan  ‘cinsel istismar komisyonu’ bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek.

CHP Kadın Kolları ise ‘çocuk istismarı ve kadına şiddete’ karşı yarın 81 ilde sokağa çıkacak. Eskişehir CHP İl Kadın Kolları yarın saat 11:00’de Hamamyolu Köprüsü önünde basın açıklaması yapacak. 

ÇOCUK İSTİSMARI 10 YILDA 700 KAT ARTTI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı’na verdiği dilekçe ile çocuk istismarı ile ilgili Meclis araştırması yapılmasını talep etti.

Tanrıkulu dilekçesinde Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin 2016 raporundaki çocuk istismarıyla ilgili istatistikleri de paylaştı. Rapora göre, çocuk istismarı vakalarında son 10 yılda 700 kat artış yaşandı.

40 BİN 266 İSTİSMAR DAVASI

Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği ile Acıbadem Üniversitesi Suç ve Şiddetle Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan raporun, çocuklara yönelik istismarın geldiği boyutları gözler önüne seren çarpıcı veriler içerdiğini belirten Tanrıkulu’nun sunduğu rapora göre, dünyada son 4 yılda çocuklara yönelik taciz veya şiddet uygulamaları yüzde 90 arttı. Raporda istismar vakalarının tahminen yüzde 5’inin ortaya çıktığı yüzde 95’inin ise gizli kaldığı belirtiliyor.

Verilere göre, dünyadaki ensest ilişkilerin binde birinin ortaya çıktığını belirten Tanrıkulu, adliyelerdeki 4 tecavüz davasından birinin çocuklarla ilgili olduğunu hatırlattı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.