ÇEVİK KUVVETLİ ÖNLEM!..

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuduğu gerekçesiyle ve Ayasofya Cami’nin ibadete açılmasıyla ilgili sarf ettiği, “İçinde sadece ibadet edilmekle kalınmasın bir mektep birde medrese olsun’ sözlerine suç duyurusunda bulunuldu.

ÇEVİK KUVVETLİ ÖNLEM!..
28 Temmuz 2020 Salı 15:36

Öğlen saatlerinde Adliye binası önüne gelen Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Azmi Kerman ve avukatı CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, suç duyurusu öncesinde birde basın açıklaması yapmak istedi.

“BASIN AÇIKLAMASINA İZİN VERİLMEDİ”

Basın açıklamasına izin vermeyen emniyet güçleri, Adliye civarında geniş güvenlik önlemleri alırken, bölgeye sevk edilen çok sayıda çevik kuvvet ekipleri de dikkat çekti.

Açıklama yapılmasına izin vermeyen Emniyet yetkililerine tepki gösteren Şube Başkanı Azmi Kerman, “Arkadaşlar görüyorsunuz polis ve Valilik tarafından basın açıklaması yapmamıza izin verilmiyor.  Bu yüzden açıklama yapamıyoruz. Biz yine de suç duyurusunda bulunacağımızı söylemek istiyoruz.  Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Atatürk ve laik ilkelerine sahip çıkacağız” dedi.

Kerman ve beraberindekiler ardından Adliye’ye girerek suç duyurusunda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.