CAMA RENK VEREN KADINLARIN SERGİSİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

2001 yılında başlayan ve 19 yılda büyük bir sosyal sorumluluk projesi haline gelen ESMEK, kursiyerlerinin emeklerini sergi haline getirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Taş Boyama Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilen Turistlik El Sanatları Merkezi’nde Cam Süsleme Sergisi de büyük beğeni topladı.

CAMA RENK VEREN KADINLARIN SERGİSİ  BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
25 Şubat 2020 Salı 13:09

ESMEK, kursiyerlerin emeklerini sergilemeye devam ediyor. ESMEK tarafından açılan ücretsiz Cam Boyama Kursu’na gelerek kendilerini bu alanda geliştiren kadın kursiyerler, eğitmenleri Funda Çolpan öncülüğünde hazırladıkları birbirinden özel eserleri, Eskişehirliler ile buluşturdu. Esmek Sergi Evi’nde açılışı gerçekleştirilen ve sanatseverler tarafından büyük ilgi gösterilen sergide, eğitmen Funda Çolpan emekleri dolayısıyla öğrencilerini tebrik etti. Çolpan “Geleneksel el sanatlarımızdan biri olan cam boyama, ESMEK bünyesinde ücretsiz olarak verdiğimiz kurs ile Eskişehir’de yaşatılmaya çalışılıyor. Yüz yıllar önce mimaride dahi kullanılan bu el sanatında kadın kursiyerlerimiz de kısa sürede önemli gelişim kat ettiler. Ben hepsini ayrı ayrı kutluyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediyemize de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının yaygınlaştırılması adına verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.