Çakırözer ve Süllü Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri Kurulu üyeleriyle buluştu, bilgi aldı

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Eskişehir Emek ve Meslek Örgütleri Eşgüdüm Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, koronavirüsle mücadelede Eskişehir’de alınması gereken önlemleri konuştu, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Koronavirüsle mücadelede özveriyle çalışan sağlık emekçilerine tüm Eskişehir adına teşekkür eden Çakırözer ve Süllü, Valilik bünyesinde, belediyelerin, il müdürlüklerinin ve Sağlık Emek ve Meslek Örgütlerinin de içinde yer aldığı bir il koordinasyon kurulunun kurulmasını ve düzenli toplanarak, şeffaf bir şekilde Eskişehir halkının bilgilendirilmesini istedi.

Çakırözer ve Süllü Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri Kurulu üyeleriyle buluştu, bilgi aldı
21 Mart 2020 Cumartesi 14:39

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken, Türkiye’de salgından etkilenen kişi sayısı 670 oldu, 9 kişi ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Salgınla mücadele için seferber olunurken CHP’li Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü,  salgınla mücadele kapsamında Eskişehir’de Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası, Eczacı Odası, Veteriner Hekimler Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın bir araya gelerek oluşturduğu Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri Eşgüdüm Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

ÖNERİ VE TALEPLER DİNLENMELİ, GEREKEN ÖNLEMLER ALINMALI

Kurulun öneri ve taleplerinin koronavirüsle mücadelede Eskişehir için önemli olduğuna dikkat çeken Çakırözer ve Süllü, “İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte koronavirüs ile mücadele kapsamında Eskişehir’de ilgili oda ve sendikalarımızın bir araya gelerek oluşturduğu Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri Eşgüdüm Kurulu hepimizin için çok önemli. Onların öneri ve talepleri ilgili makamlarca derhal dikkate alınmalı ve alınması gereken önlemler zaman kaybetmeden alınmalıdır” dedi. Salgınla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar için tüm Eskişehir adına sağlık emekçilerine teşekkür eden Çakırözer ve Süllü, “ Covid19 virüs salgını sonrası herkes tüm ülkede seferber oldu.  Her biri birer kahraman olan ve bugüne kadar büyük özveriyle çalışmalarını yürüten doktorlar, eczacılar, diş hekimleri, hemşireler, ebeler, hasta bakıcılar ve tüm sağlık emekçilerimize emekleri için teşekkür ederiz. Onların her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

KORUYUCU TEDBİRLER KAMUSAL HİZMET OLARAK DÜZENLENMELİ

Eskişehir Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri Kurulu üyelerinin talep ve beklentilerinin valilik ve ilgili makamlarca dikkate alınması gerektiğine vurgu yapan Çakırözer ve Süllü, “Bu talep ve öneriler vakit kaybetmeden dikkate alınmalıdır. Sağlık hizmeti sunan tüm kurumlarda koruyucu tedbirler kamusal hizmet olarak düzenlenmelidir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan hangi kamu personelinin izinli sayılacağına dair genelge sağlık çalışanları için de geçerli olmalıdır. Salgının ekonomik yıkımı ciddi boyutlara ulaşabileceğinden gerekli düzenlemeler yapılmalıdır” dedi.

İL KOORDİNASYON KURULU KURULMALI, HALK BİLGİLENDİRİLMELİ

Çakırözer ve Süllü, Eskişehir Emek ve Meslek Örgütleri, belediyeler ve il müdürlüklerinin de içinde olduğu koronavirüs salgını ile mücadele il koordinasyon kurulu oluşturulması çağrısında bulunarak, kurulun her gün düzenli toplanmasını ve koronavirüs ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin Eskişehir halkının şeffaf bir şekilde bilgilendirmesini istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.