Çakırözer: Sivil toplum demokrasilerin olmazsa olmazıdır

CHP’li Utku Çakırözer Eskişehir’de TMMOB’a bağlı meslek odaları temsilcileri bir araya gelerek, iktidarın meslek odalarının yapısını değiştirme girişimleri karşısında TMMOB ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

Çakırözer: Sivil toplum demokrasilerin olmazsa olmazıdır
16 Mayıs 2020 Cumartesi 14:03

Çakırözer, “Her zaman kamunun vicdanını ön planda tutan, halkın sesi olan meslek örgütlerimiz yine iktidarın hedefi haline geldi. Zehir santrallerine, şeker fabrikalarımızın peşkeş çekilmesine ve daha birçok adaletsizlik ve haksızlığa karşı her zaman halkın sesi olan meslek örgütlerinin sesini kesmek istiyorlar. Sivil toplum demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Her zaman kamu vicdanını, halkın çıkarlarını koruyan, bilimi, özgürlükleri ve çoğulculuğu savunan meslek örgütlerimiz ile dayanışmamız sürecek” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu’nu ziyaret ederek, TMMOB’a bağlı odaların temsilcileriyle bir araya geldi. Çakırözer, iktidarın meslek örgütlerinin yapısını değiştirme girişimleri karşısında TMMOB ile dayanışma içinde olduklarını söyledi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMA YOK EDİLMEK İSTENİYOR

İktidarın meslek örgütlerinin sesini kısarak kamu vicdanı denetimini yok etmek istediğini belirten Çakırözer, “TMMOB ve ona bağlı meslek örgütleri aldıkları bilimsel eğitim ve mesleki sorumlulukları gereği insani değerleri, kentlerimizi, kırlarımızı, bilim ve sanayi alt yapımızı, doğal ve kültürel varlıklarımız için, halk için, 83 milyonun iyiliği için çabalıyor… Bakın Alpu’da zehir santraline karşı, şeker fabrikalarımızın peşkeş çekilmesine karşı birlikte mücadele verdik. İktidar şimdi ortak değerleri, toplumsal dayanışmayı yok etmek istiyor. Alpu’da, Şeker Fabrikalarında halkın sesi olan meslek örgütlerinin sesini kesmek istiyor. Ülke tehlikeli bir salgınla mücadele ederken, salgın ve krizin yarattığı olumsuz sonuçları en aza indirecek çözüm önerileri yerine, meslek örgütlerinin seçim sistemini tartışmak kabul edilemez” dedi.

MESLEK ODALARIMIZ İLE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ

Ülkede mühendis, mimar ve şehir plancılarının eşitlikten, özgürlükten, barıştan ve demokrasiden yana mücadele verdiğine dikkat çeken Çakırözer, “İktidarın bu girişimleri sadece meslek örgütlerine değil, aslında demokrasiye ve hukuk düzenine yönelen bir saldırıdır. Bizler dün olduğu gibi bugün de doğayı, kenti, kamu kaynaklarını acımasızca ve bilimsel gereklere aykırı şekilde yağmalayan idare uygulamalarına karşı, her zaman kamu vicdanını, halkın çıkarlarını koruyan, bilimi, özgürlükleri ve çoğulculuğu savunan meslek örgütlerimiz ile dayanışmamızı sürdüreceğiz” mesajını verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.