BÜYÜKŞEHİRLER DEPREMİ KONUŞTU

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Ankara Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” temalı Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısına katıldı.

BÜYÜKŞEHİRLER DEPREMİ KONUŞTU
13 Kasım 2020 Cuma 14:23

Ankara, İstanbul, İzmir, Hatay, Mersin, Gaziantep, Tekirdağ, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları ve Büyükşehir Kent Konseyleri Başkanlarının katıldığı toplantıda depremin öncesi ve sonrasında neler yapılması gerektiğine dair görüşler konuşuldu.

Video konferans yöntemiyle düzenlenen ve deprem anında kriz yönetiminin de tartışıldığı toplantıda, kent konseylerinin sorunları çözüme kavuşturmadaki rolü ele alındı.

Kent konseylerinin bir toplumun en büyük sivil toplum organı olduğunu ifade eden katılımcılar, afet anlarında sivil gücün örgütlenmesinin çok önemli hale geldiğini, kent konseylerinin de bu görevi yerine getirmede kurum ve kuruluşların en büyük yardımcısı olduğuna dikkat çekti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.