BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ

Büyükşehir Belediyesi, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde verdiği ücretsiz diyetisyen, hukuk ve psikolog danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra ‘Aile İçi İletişim’, ‘Evlilikte İletişim’, ‘Ergenlikte İletişim’ ve ‘Birbirinizi Tanıyor Musunuz?’ konularında uzman personeller tarafından vatandaşları bilgilendiriyor. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
10 Eylül 2019 Salı 15:18

Sosyal belediyecilik anlayışı ile sosyal hizmetlere büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, eğitim ve ücretsiz danışmanlık konularında vatandaşlara destek oluyor. Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde verilen ücretsiz diyetisyen, hukuk ve psikolog danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra aile içi iletişim, evlilikte iletişim ve ergenlikte iletişim konularında da vatandaşlar ücretsiz olarak bilgilendiriliyor. Alanında uzman personeller tarafından verilen eğitimler kapsamında genç nesillerin daha iyi yetişmesi ve yaşam kalitelerinin arttırılarak geleceğe umutla bakmalarını sağlamaları amacıyla ‘Ergen olmak ve ergen ebeveyni olmak’ konularında çocuklar ve aileleri bilinçlendiriliyor. 
Bunun yanı sıra çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi ve evlilikte doğru iletişimin sağlanması amacıyla 6 modülden oluşan ‘Evlilikte İletişim’ eğitimleri de devam ediyor. ‘Aşk ve Sevgi Üzerine’, ‘Sağlıklı Aile’, ‘Aile İçi İletişimin Temel Unsurları’, ‘Evlilik Çatışmasına Sebep Olan Faktörler ve Çözüm Yolları’, ‘Kadın-Erkek ve Cinsellik’, ‘Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi’ gibi konularda evlenecek veya yeni evlenen çiftler bilinçlendiriliyor. Ayrıca yine ücretsiz olarak yapılan mizaç testi ile çiftelere ‘Birbirinizi Daha Yakından Tanımak İster Misiniz?’ konulu eğitim veriliyor.
 Huzurlu bir toplum, sağlıklı bir aile kurumu için verilen eğitimlerin önemine dikkat çeken yetkililer, ücretsiz eğitimlerden faydalanmak isteyenlerin 0222 211 55 00 üzerinden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan bilgi alabileceğini ifade ettiler. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.