BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYET BULVARI’NI RAHATLATACAK ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Bulvarı üzerinde pik saatlerde yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Huzur Mahallesinde imar planına uygun olarak Hicri Sezen Bulvarını araç trafiğine açmak için yoğun çalışma yürütüyor. Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri Vatan Caddesi-Cumhuriyet Bulvarı-Hicri Sezen Bulvarı arasında kavşak yapım çalışmalarında sona geldi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN CUMHURİYET BULVARI’NI RAHATLATACAK ÇALIŞMA
17 Ekim 2019 Perşembe 14:56

Cumhuriyet Bulvarı’nda yaşanan trafik yoğunluğu Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kamulaştırma işlemlerinin tamamlanmasının ardından sona eriyor.  Vatan Caddesi’nden Adliye yönüne dönüş verilmesi amacıyla yapımı tamamlanan kavşak ile Atatürk Lisesi kavşağının yoğunluğunun azalması amaçlanıyor. Ayrıca yeni yapılan kavşağın hemen üstünde istimlâk edilen bölgeyi de trafiğe açmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, imar planına uygun olarak Hicri Sezen Bulvarı’nın gerçekleştirilecek çalışmaların ardından 25 metre genişliğinde çift gidiş ve çift geliş olarak planlandığını ifade ettiler.

Yetkililer, Hicri Sezen Bulvarının araç trafiğine açılması ile birlikte Vatan Caddesinden gelen araçların Atatürk Lisesi önündeki kavşağa gelmeden kolayca Cumhuriyet Bulvarı istikametine doğru hareket edeceklerini, ayrıca Maide Bolel Huzurevi Caddesi ve Sarper Caddesine olan dönüşlerdeki yoğunluğun da ortadan kaldıracağını belirttiler.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Hicri Sezen Bulvarı ile yeni yapılan kavşakta Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından peyzaj çalışması, Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından da sinyalizasyon çalışması yapılacak ve bölge araç trafiğine açılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.