BÜYÜKŞEHİR İLE DEMİRYOL-İŞ SENDİKASI’NIN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR

Geçtiğimiz günlerde belediye iştiraki olan ESPARK’ın 3 bine yakın emekçisi için toplu iş sözleşmesi imzalayan Büyükşehir Belediyesi, ESTRAM bünyesindeki emekçiler için de Demiryol-İş Sendikası ile görüşmeleri sürdürüyor.

BÜYÜKŞEHİR İLE DEMİRYOL-İŞ SENDİKASI’NIN GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR
12 Kasım 2020 Perşembe 14:59

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belediye şirketlerinde daimi işçi olarak istihdam edilen, ancak 3 yıla yakın süredir kararnamedeki haklar dışında herhangi bir haktan faydalanamayan 3 bine yakın işçinin ekonomik ve sosyal haklarında iyileştirmeye giden Büyükşehir Belediyesi, ESTRAM bünyesindeki personel için de görüşmelere devam ediyor. Demiryolu İş Sendikası ile görüşmelerin sürdüğünü ve sendikaya gerekli teklifin yapıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sendika tarafından teklifin kabul edilmesi halinde yaklaşık 800 emekçinin toplu iş sözleşmesinden faydalanacağını ifade ettiler.

Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ESTRAM yetkilileri ve Demiryol İş Sendikası’nın yetkililerinin katıldığı görüşmelerde personelin alacağı zam ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler görüşülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.