BÜYÜKERŞEN’DEN SAKARIBAŞI TEŞEKKÜRÜ

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sakarıbaşı'ndan Eskişehir'e su getirilmesi projesi ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

BÜYÜKERŞEN’DEN SAKARIBAŞI TEŞEKKÜRÜ
09 Eylül 2020 Çarşamba 15:19

Porsuk Barajı'ndaki doluluğun her geçen yıl azalması nedeniyle daha önce çeşitli açıklamalar yapan ve Eskişehirlileri bilinçli su tüketimi konusunda defalarca uyaran Başkan Büyükerşen, ESKİ ve DSİ'nin ortaklaşa gerçekleştireceği Sakarıbaşı'ndan Eskişehir'e İçme, Kullanma ve Endüstri Suyu Sağlanması Projesi' ile ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Eskişehir'in yakın gelecekte susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı konusunda sürekli olarak endişelerini paylaştığını ifade eden Başkan Büyükerşen "Yağışların azalması nedeniyle şehrimizi besleyen Porsuk Barajı’ndaki su seviyesinin her geçen yıl düşmesi Eskişehir adına bizleri endişelendiriyordu. Bu nedenle,  daha önce defalarca dile getirdiğim üzere Çifteler Sakarıbaşı’ndan şehrimize içme suyu sağlanması gerekliliği hükümet yetkililerince de onaylanmış ve Meclisimiz tarafından ESKİ Genel Müdürlüğü’ne projeyi gerçekleştirme yetkisi verilmiştir. Bu proje şehrimizin geleceği açısından son derece kıymetlidir ve hayata geçecek olması bizleri son derece mutlu etmiştir" dedi. Eskişehir’in su sorununa uzun yıllar çare olacak yatırımın Eskişehir'e hayırlı olmasını temenni eden Başkan Büyükerşen, DSİ ile birlikte hayata geçirecekleri bu projede emeği olan herkese tüm Eskişehirliler adına teşekkür etti.

AK PARTİ ESKİ İL BAŞKANI DA DESTEK VERMİŞTİ

Büyükerşen’in uzun yıllardır gündeme getirdiği ancak ilgili kurumlar tarafından desteklenmeyen önerisine AK Parti eski İl Başkanı Dündar Ünlü de, yaptığı açıklamayla destek vermişti.  Ünlü, il başkanlığı görevini yürütürken yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: “Bizim yegâne su temin ettiğimiz yer Porsuk Barajı. Şuan Kütahya ileri arıtma tesisi kullanarak kirlenmeyi giderdi. 50 yıl daha Porsuk’tan yararlanabiliriz. Geçen Büyükşehir Belediye Başkanı televizyondaki mülakatında ki ben de katılıyorum ona, ‘Çiftelerdeki Sakarıbaşı’ndan su getirildiğinde bu kesin çözüm olur.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.