Büyükerşen’den gençlere mesaj var: Eskişehir seni hayal kırıklığına uğratmayacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’de üniversiteyi okumaya hak kazanan gençlere, sosyal medya hesabı üzerinden seslenerek ‘hoş geldiniz’ dedi.

Büyükerşen’den gençlere mesaj var: Eskişehir seni hayal kırıklığına uğratmayacak
31 Ağustos 2018 Cuma 15:42

Büyükerşen mesajında, şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili genç arkadaşım, yeni evine, Eskişehir’e şimdiden hoş geldin. Burayı isteyerek tercih ettiğinden şüphem yok. Belki okumaya gelmeden önce, görmek için defalarca gelmişsindir Eskişehir’e. Ama daha önce gelmemişsen bile, Eskişehir hakkında çok şeyler duymuşsundur.
Eskişehir seni hayal kırıklığına uğratmayacak. Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden birine geldin. İstatistikler öyle söylüyor. Burada yaşadığın süre içinde, istatistiklerin söylemediği şeyleri de göreceksin. Eskişehir bir öğrenci cennetidir. Çünkü Eskişehirliler öğrenci olarak Eskişehir’e gelenleri, kendi çocuklarını sever gibi sever, bağırlarına basarlar. Seni de öyle sevecekler. Yabancılık çekmeyeceksin bu şehirde. Sana değer katacak üniversiteler kurduk. Üniversite eğitiminin sadece kampüslerde, dersliklerde gerçekleşmediğini bildiğimiz için, senin yetişmene, geleceğin dünyasında hak edeceğin yeri almana yardım edecek modern bir Avrupa şehri de oluşturduk. Bu şehirde sevinçli günlerin olacağı gibi, üzüntülü günlerin de olacak. Yıllar geçince göreceksin ki, bu şehirde geçirdiğin en üzüntülü günler bile, unutmak istemeyeceğin tatlı birer hatıra olacak. Çünkü hepimiz, bütün Eskişehirliler, senin üzüntülerini paylaşmak, hafifletmek için yanında olacağız. Seni Eskişehir’in hemşehrisi olarak kabul edeceğiz. Eskişehir’in üniversitelerinden birinde okuma hakkı kazandığına göre, seni yetiştirenlerin gurur kaynağı olmalısın. Unutma ki, bütün bir ülkenin gurur kaynağısın. Akranlarından birçoğunun hayal edip de elde edemediği bir fırsatı bu şehirde kazanma şansı elde etmişsin. Bunun ve okuduğun şehrin kıymetini bil. Sana değer katsın, yetişmene katkıda bulunsun diye, çok emek harcanarak gerçekleştirilen Eskişehir’e de senin değer katacağından hiç şüphemiz yok.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan Aras - 6 yıl önce
Kısaca
Eskişehir'in en büyük şansı
Yılmaz Büyükerşen