BÜYÜKERŞEN: ÖNEMLİ BİR MODELDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Köy Enstitülerinin Kuruluş yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

BÜYÜKERŞEN: ÖNEMLİ BİR MODELDİ
17 Nisan 2019 Çarşamba 12:51

Başkan Büyükerşen mesajında, köy enstitülerinin Türk eğitim sisteminde bir devrim yarattığını ifade etti. Büyükerşen, “Kısa ömrü içerisinde çok sayıda önemli bilim insanı, öğretmen, yazar yetiştiren Köy Enstitüleri, genç cumhuriyetin eğitim sisteminin ilerlemesinde önemi bir modeldir. 1940’lı yıllarda toplumumuzun kalkınmasında ve yurttaşlarımızın özgür bireyler olarak yetişmesinde çok önemli bir rol oynayan Köy Enstitüleri ruhunun, bugün hala o eğitimleri almış yurttaşlarımızda var olduğunu görmek bizleri son derece umutlandırmaktadır.

Bugün eğitim alanında örnek bir sistem oluşturabilmemiz ancak laik, çağdaş, üretken ulusal bir eğitim modeliyle mümkündür. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, eleştiren, sorgulayan bireyler olarak yetiştirmemiz son derece önemlidir. ‘Fikri hür, vicdanı hür’ nesillerin aydınlık yarınlara ışık tutabilmesi ve bugün eğitimde yaşadığımız büyük sorunların çözülmesinin yollarından biri köy enstitüleri modelini günümüze uyarlayarak tekrar hayata geçirmektir.

Bu vesileyle Köy Enstitülerinin Kuruluşunun 79. yılında başta bu eğitim devrimine fikirleriyle öncülük eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, dönemin Başbakanı İsmet İnönü ile Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’i ve Köy Enstitüleri’nin tüm aydın kadrolarını saygıyla anıyorum. Halen hayatta olan öğretmenlerimize ve mezunlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.