BÜYÜKERŞEN'DEN KENT EVİ VE TRAMVAY AÇIKLAMASI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen kent evi ve tramvay yapım işindeki gecikmeyle ilgili konuştu.

BÜYÜKERŞEN'DEN KENT EVİ VE TRAMVAY AÇIKLAMASI
09 Eylül 2019 Pazartesi 18:04

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı Başkan Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerine geçilmeden önce AK Partili Orhan Durmuş,2013 yılında yapımına başlanan Kent Park içerisinde yer alan Kent Evi yapım işinin tamamlanıp,  tamamlanmadığını sordu.

Başkan Büyükerşen  kent evinde müteahhitten kaynaklı gecikme yaşandığını ifade ederek, “Proje ihaleye çıkıldıktan sonra artan fiyatlar nedeniyle maliyetinde her yıl sürekli yükselmeler olduğu için yatırımdan bazı kısımların çıkarılması söz konusu olmuştur. Mevcut ana binanın dışında birtakım yeni binalar düşünülmüş. Proje bütün olarak ihaleye çıkıldığı için onları çıkardık. Proje tadilatı oldu. Bazı kısımların imalatında müteahhit ile ihtilafa düştü arkadaşlarımız. Fiyat artışı oldu. İhalesi 2013 yılında bitmişti ancak yer teslimatı filan 2014 yılının ortalarını bulmuştu.  İhtilaflar söz konusu olunca, inşaat durmuştur. Teknik kadrolarımız bazı imalatın uygun şekilde yapılmadığını şeklinde tutanaklar tutmuş. Müteahhit bazı şikâyetlerde bulunmuş. Soruşturmalar başladı. Bazı konular bilirkişilere havale edildi. Bazı balkonların tavanları çöktü. Müteahhit davalar açtı, onun üzerine bizde gerekeni yaptık. Nihayetinde işletilmek üzere ihale çıktı. Fakat ihaleye çıktıktan bazı bölümlerin tavanları çöktü. Tutanak tutulup, bilirkişiye havale edildi.  Müteahhidin tavanları yaptırdığı taşeron firma hatasını kabul etti, ben tekrar yapayım dedi” ifadelerinde bulundu

Tramvay hatlarının yapımındaki gecikmeye ilişkin ise Büyükerşen, “Şehir Hastanesi ihale edilirken müteahhide, düşünülmeden yer teslimi yapıldı.  Başka yer için düşündüğümüz tramvay şebekesini alelacele kabahat bize bulunmasın diye oraya kaydırdık. Otobüsle ulaşım mümkün değildi. Bizim gelecek sene başlamayı düşündüğümüz bir projeydi. Ekonomik kriz tramvay hattını yapan müteahhidi vurmadı ama silkeledi. Silkeleyince bazı düzenlemeler yapıldı ve müteahhit hızla rayları döşemeye başladı. Ancak yine de bazı problemler ve sorunlar yaşandı.  Makas için Almanlardan makas istendi. Gelip görelim, dediler. Almanlar gelmede gecikti. Dövizdeki artışlardan dolayı fiyat verilmedi. Gecikmenin nedenlerinden biri budur. Ayrıca Devlet Demiryolları sıkıntı çıkardı. Geçişe izin verilmedi. Yazılar yazıldı. Bize cevap verilmedi” diye konuştu.

Büyükerşen ayrıca 2020 ya da 2021 yılında şehrin kuzey kısmına da tramvayın gideceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Rıdvan üzüm - 5 yıl önce
Kuzey kısmı derken neresini kastetti acaba?
Avatar
Mehmet uğur - 5 yıl önce
İnşAllah Vadişehir ve ıhlamurkent de tramvay gelir o bölgenin buna çok ihtiyacı var Belediyemiz sağ olsun.
Avatar
Taner - 5 yıl önce
Halk caddesinide kazarak yaptiginiz
Tramvay yolunu düzeltmenizi bekliyoruz.nasil mühendislerle çalişiyorsunuz anlamak cok zor.ordaki vatandasida esnafida magdur ettiniz.
Avatar
Saba Öter - 5 yıl önce
Başkanım lütfen asagisogutonu tarafinada tramvay düşünürmüsünüz..lütfen yapın..her yere yapıldı. O taraflar kaldı
Avatar
Yalçın - 5 yıl önce
Şıracının şahidi bozacı dedede yoğurtçu gibi malım KARA demiyor