Büyükerşen'den bir vefa örneği...

Eskişehir yerel basınına 50 yılı aşkın süre hizmet eden duayen gazeteciler Rıdvan Uysal ve Hüsnü Arslan’a, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından, ‘Vefa Plaketi’ verildi.

Büyükerşen'den bir vefa örneği...
01 Ekim 2018 Pazartesi 12:12

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti eski başkanlarından ve Onursal Başkanı Hüsnü Arslan ve 66 yıldır gazetecilik mesleğini sürdüren Rıdvan Uysal’a Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir ve şahsı adına ’Vefa Plaketi’ takdim etti.

Yerel Basın köşe yazarlarının katıldığı yemekte anılar tazelenerek, eski gazetecilik günleri anlatıldı. Başkan Büyükerşen, basındaki tüm teknolojik gelişmelere rağmen, gazeteleri sayfalarını tek tek açıp, mürekkep kokusunu duyarak okuduğunu ve uyandığını belirterek, “ Bu toplantıyı Eskişehir basının iki emektarı için düzenledik. Aslında gazetecinin emeklisi olmaz. Çalışmasanızda gazetecilik içinizde yaşar. Fakat onunda nankör bir tarafı vardır. Bir süre sonra unutulursunuz. İki duayen arkadaşımız gazeteciliğe büyük emek verdi. Gazeteleri çıkartmak için gerektiğinde kağıt bobinlerin üstünde uyudular.Onlara Eskişehir, şahsım vebu şehirde yaşayan gelmiş geçmiş insanlar adına, gazetecilik yaptıkları sürece bu şehre üstün katkıları nedeniyle minnet ve şükranlarımızı ifade eden birer plaket vermek istiyorum“ şeklinde konuştu.

Üzerlerinde “Yarım asrı geçen gazetecilik yaşamınızda, mesleğinize Eskişehir’e ve Eskişehirlilere verdiğiniz üstün katkılar nedeniyle, tüm kent halkı adına en derin şükranlarımı sunuyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen” yazılı plaketlerini alkışlar arasında alan iki duayen basın emekçisi duygulandılar. Rıdvan Uysal, Büyükerşen’e teşekkür ederek, çok dolu olduğunu söyledi. Hüsnü Arslan ise gazetecilik yaşamının çoğunu Başkan Büyükerşen ile geçirdiğini hatırlatarak, “ Eskişehir’e çok ayrı bir vizyon kazandırdınız Gerçekten vefa duygusu çok önemlidir. Böyle bir vefayı çok değerli başkanımızdan görmekten dolayı çök mutluyum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.