BÜYÜKERŞEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

BÜYÜKERŞEN'DEN 23 NİSAN MESAJI
23 Nisan 2019 Salı 10:34

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.  Büyükerşen mesajında şu ifadelere yer verdi:  "Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla başlayan Kurtuluş Savaşı Destanımızın ana dayanağı olan ve “Egemenlik kayıtsız şartsız ulusundur” ilkesiyle 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99. yılını kutluyoruz.  Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla düşman güçleri tarafından işgal edilen ülkemiz, kendi bağrından yetiştirdiği Büyük Kurtarıcısı ile Bağımsızlık Savaşı’nın yollarını tek tek açarken, bu mücadelenin meşru zemine oturtulması anlamına gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi ile tüm yetkiyi milletin elinde toplamıştır. Yüce meclis binlerce vatan evladını şehit vererek kazanılan savaş ve ardından kurulan Cumhuriyetin temsilcisinin millet olduğunun belgesidir.

Dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyetin ve devletin temsilcisi ve sahibi Türk Milletidir…

Hiçbir güç, hiçbir karar ve hiçbir iradenin bunu değiştirmeye gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir. TürkiyeBüyük Millet Meclisi’nin ruhu, Çanakkale ruhudur, düşmana ilk kurşunu sıkan İzmir’in, Ege’nin dağlarında bağımsızlık ateşini yakan Kuvayı Milliye’nin, Sakarya’nın, Dumlupınar’ın ruhudur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ruhu, ateş ve kanla kazanılan bağımsızlığın, demokrasinin, insan haklarının, hukukun ve kardeşliğin, birlikteliğin ruhudur. Bu ruhu, hırpalamaya, yok etmeye çalışan herkes, dün olduğu gibi bugün de, karşılarında bu topraklar üzerinde yaşayan 82 milyon vatandaşı bulacaktır. Bağımsızlığımızdan, özgürlüğümüzden, demokrasimizden bir adım dahi geri atmamız düşünülemez. Şunu bir kere daha aynı inanç ve güvenle yineliyorum, hiçbir güç, hiçbir karar ve hiçbir iradenin bunu değiştirmeye gücü yetmemiştir, bundan sonra da yetmeyecektir!

Dün olduğu gibi bugün de, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve O’nun kurucu ilkeleri olan Atatürk ilke ve devrimlerinin sahibi ve koruyucusu Türk Milletidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk Milletinin devlet, hukuk ve demokrasi nazarındaki temsiliyet makamıdır ve öyle olmaya devam edecektir.

Kuruluşunun 99. yılını, 1920’deki ruh ve inançla bir kere daha kutlarken, TBMM’nin, Cumhuriyetin birlik ve beraberliğinin tek ve değişmez temsilcisi olmaya devam edeceğine olan inancımı sizlerle paylaşmak isterim.

Bu ülke için canını düşünmeden feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, 100’ncü yaşına giren Yüce Meclisimizi saygıyla selamlıyorum."                   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.