Büyükerşen: Biz kendimizi devletten ayrı bir parça hissetmiyoruz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükşerşen belediyelerin yardım kampanyaları yapamayacağı yönündeki tartışmalara ilişkin Haber Global’e açıklamalarda bulundu. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını şanssızlık ve talihsizlik olarak değerlendiren Büyükerşen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “devletin için devlet olmaz” sözlerini ise , “Biz kendimizi devletten ayrı bir parça hissetmiyoruz. Yerel yönetimler vatandaşlarla iç içe olan ve onların ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan kamu kuruluşlarıdır” diye konuştu.

Büyükerşen: Biz kendimizi devletten ayrı bir parça hissetmiyoruz
02 Nisan 2020 Perşembe 06:47

Belediyelerin yardım kampanyası yapamayacağı yönünde tartışmalar sürüyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “devletin içinde devlet olmaz” diyerek karşı çıktığı belediyelerin yardım kampanyalarına ilişkin olarak, Haber Global’in canlı yayınında konuşan Yılmaz Büyükerşen, “ Yerel yönetimler vatandaşlarla iç içe ola ve onların ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olan kamu kuruluşları. Dolayısıyla ben bu yorumu bir şansızlık bir talihsizlik olarak görüyorum” dedi.

Böylesi bir kriz ortamında yardım kampanyalarının kanuni olup olmadığını tartışmak gibi bir durumları olmadığını belirten Büyükerşen, “Bazı çevreler bunu siyasi bir tartışmaya taşımaya çalışıyor. İçinden çıkılmaz siyasi kavga yapmak istiyorlar” dedi.

Geçmiş dönemlerde yaşanan felaketler sonrasında vatandaşların yaptığı yardımların yerini bulmadığı konusunda haberlerin hatırlanacağını ifade eden Büyükerşen, “Belediyelerin her şeyi hesabı ile kitabı ile zimmetli olarak yapıldığı biliniyor. Ekiplerimz var kadrolarımız var. Bu kadrolarımız vatandaşla çok yakın temasa geçebilir” dedi.

Büyükerşen, herhangi bir kanuni ihtilafın varlığı söz konusu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararname yetkisi olduğunu ve kriz süreci boyunca istediği şeffaflık ve denetlemeye tabi tutulacak şekilde belediyelerin kampanya yapması önündeki engelleri kaldırabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cafer Kılınç - 4 yıl önce
Belediyeler HALKA en yakın,Birebir tanırlar üstelik.Yazık