Büyükerşen "Belediyenin 270 otobüsü olması gerekiyorken, 190 otobüsü var"

Büyükşehir Belediyesi'nin 40 otobüs alımı için meclise getirilen teklifin oy çokluğu ile reddedilmesine tepki gösteren Yılmaz Büyükerşen, "Bu yaptığınız kamu zararıdır" dedi.

Büyükerşen "Belediyenin 270 otobüsü olması gerekiyorken, 190 otobüsü var"
08 Ağustos 2018 Çarşamba 18:44

Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısı Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Büyükşehir Belediyesi'nin almak istediği 40 otobüsü gündeme getiren Büyükerşen, "40 otobüs alımı için bir sene önce meclise başvurdum. Oy çokluğu ile reddedildi. Mahkemeye gitmek zorunda kaldım. Bakın o zaman 12 metre otobüs 520 bin liraydı. Şimdi 680 bin lira. Şu an 40 otobüs almak için 27 milyon 200 bin lira kredi çekmek zorunda belediye. Yani  160 bin lira zarardayız. Bu kamu zararıdır açıkça. Bizim belediyemizi şu an 270 otobüsü olması gerekiyorken, 190 otobüsü var" dedi.

Büyükerşen'e cevap veren AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı, "Bize belediye kredi çekip borçlanmasın. Kendi kaynakları ile alsın dedik. Yeterince borcu vardı çünkü. Ayrıca bankada da 50 milyon lira parası vardı belediyenin. Sizin yaptığınız da kamu zararı o zaman" diye konuştu. Büyükerşen de söz konusu paranın hak ediş ve devam eden projeler için olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.