Büyükerşen; 2020 yılı yatırımlarında kesintiye gidilecek

Başkan Büyükerşen, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullar ve hükümetin belediye gelirlerinden yaptığı kesinti nedeniyle 2020 yılında yapılacak yatırımlarda kesintiye gidileceğini söyledi.

Büyükerşen; 2020 yılı yatırımlarında kesintiye gidilecek
08 Kasım 2019 Cuma 18:23

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan toplantılarının birinci oturumu Yılmaz Büyükerşen başkanlığında yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce AK Partili Orhan Durmuş, Kurtuluş’taki kapalı pazaryerinin durumu ile ilgili belediyenin bir çalışma yapıp yapmayacağını sordu.

Yeni bir çözüm arıyoruz

Başkan Büyükerşen, pazaryeri önünde yıkılması gereken iki apartman olduğunu, bu nedenle proje geliştiremediklerini ifade ederek, “Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından bu apartmanlar bize verildi, şimdi geri istiyor. Pazaryerinin arazisi ile ilgili de mülkiyet sorunu vardır. Tapu konusunda arkadaşlarımız çalıştı ama maalesef çözülemedi. O yüzden el atılamadı. Bu durumlarda oraya bir masraf yapabilmemiz mümkün değildir. Dönüşüm projelerine de dahil olmadı. Yeni bir çözüm arıyoruz. Elbette o vaziyette bırakılamaz. Mülkiyet sorunu halledildikten sonra yapılacak iş yatırım programında belli bir proje numarasıyla daha modern bir yerin yapılması için meclisimize gelecek. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki ekonomik durum nedeniyle, belediyenin bütçe durumu nedeniyle 2020 yatırımlarında bile kesintiye gidiyoruz” dedi.

Gidişat iyi değil

Belediyelerin, merkezi hükümet gelirlerinden aldıkları paylardan yapılan kesintilere dikkat çeken Büyükerşen, “Geçtiğimiz bayramın arifesinde memur ve işçilere evlerine bir kutu lokum götürebilmelerini sağlayabilmek için ticari bankalardan almış olduğumuz kredilerle maaşların eksik kısımlarını yatırdık. 30 milyon birden kesildi. Bu ay da 7 milyon birden kesildi. Ekonomi olarak gidişat hiç de iyi değil. Yeni başlayacağımız yatırımları da ertelemek durumundayız. Başlamış olan yatırımlarımızı da bütçe önünüze geldiği zaman göreceksiniz pek çoğunda iz bedeli vardır. Merkezi hükümet istediği zaman istediği kadar kesinti yapabiliyor. Sebebini sorduğumuz zamanda ‘savaştan’ bahsediliyor. Hatta Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuyu dile getiren vatandaşlara karşı ‘sen bir merminin kaç kuruş olduğunu biliyor musun?’ diye cevap vermiştir” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.