BU YOLLARIN ÖMRÜ UZUN

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım Onarım Dairesi’nin daha önce İnönü İlçesi’nde gerçekleştirilen çalışmalarda başarılı sonuçlar elde edilmesi üzerine diğer yollarda da beton yol uygulanmaya başlandı.

BU YOLLARIN ÖMRÜ UZUN
06 Mayıs 2019 Pazartesi 13:46

Tepebaşı ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesini Hasanbey, Yıldırım Çiftliği, Cumhuriyet ve Gökdere Mahallelerine bağlayan Hatboyu-3 Caddesi’nde 9 kilometrelik alanda beton yol uygulaması için altyapı çalışmalarına başlandı.

Ayrıca ekipler 30 kilometrelik bir mesafeyi kapsayan Seyitgazi ilçe merkezinden Cevizli, Bardakçı, Hankaraağaç, Gökçekuyu Mahallesine kadar olan ana arter yolda da beton yol çalışmalarını sürdürüyor.

Hatboyu-3 Caddesi’nde, 5 metre olan yolun platform genişliğini 7 metreye çıkartarak çalışmalarına başlayan ekipler,  altyapı zemin iyileştirmesi ve mekanik malzeme serme, sıkıştırma çalışmalarının sonuna geldi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Yerli üretimle yapılan beton yollar hem iş gücünden kazandıracak hem dışa bağımlılığı azaltacak. Asfalt yola göre daha dayanıklı, ekonomik ve uzun ömürlü olan beton yollar az bakım gerektirmesi ve özellikle de çevre dostu olması acısından büyük ilgi çekiyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.