BU SOKAĞA 'HANIMELİ' DEĞDİ

Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı, hizmete açıldığı günden bu yana Eskişehirlilerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

BU SOKAĞA 'HANIMELİ' DEĞDİ
27 Aralık 2017 Çarşamba 12:22


Sokakta kadınların el emeği ürünlerini sergileyip satışa sundukları stantlar Eskişehirlilerin beğenisini topluyor. Yaklaşan yılbaşı ile birlikte Hanımeli Sokağı’nda yer alan el emeği hediyelik eşyalar da vatandaşlardan yoğun talep görüyor.


Sokakta ürünlerini sergileyen Belde Evi kursiyerlerinden Güler Yoldaş vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, “Yılbaşı dolayısıyla Hanımeli Sokağımız gayet hareketli durumda. Yılbaşı süsleri özellikle ilgi çekiyor, sokağımızı çok sayıda vatandaş ziyaret ediyor. Satışlarımızdan da son derece memnunuz. Her çeşit ürünü sokakta bulmak mümkün… Yılbaşı süsleri, şapkalar, örgüler, keçe çantalar, takılar özellikle beğeniliyor. Eskişehirliler buyursunlar gelsinler, gençlere de hitap eden çok güzel el yapımı ürünlerimiz var. Yeni yıl hediyelerini, el ürünlerinin satıldığı sokağımızdan alabilirler” şeklinde konuştu.


Nazmiye Al isimli üretici ise “El işini eskiden beri çok seviyorum. Hanımeli Sokağı’nda hem yaptığım ürünleri satıyorum hem de çok güzel vakit geçiriyorum. Başkanımız Ahmet Ataç’a teşekkür ediyorum. Vatandaşlara da sokağımızı tavsiye ediyorum. Satışlardan çok memnunuz, güzel bir hareketlilik var. Kaliteli, el yapımı hediyelik arayan Eskişehirlileri buraya davet ediyorum” dedi.


Bir diğer üretici Huriye Yıldırım da “Hanımeli Sokağı hediyelik eşya olarak tüm ihtiyaçlara karşılık verebilecek bir ortam, üstelik yerli malı ve kadınlarımızın el emeği. Büyüklerden küçüklere herkese göre ürünleri bulabilirler. Fiyat olarak da uygun olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.


Hanımeli Sokağı’nı ziyaret ederek alışveriş yapan Eskişehirliler de sokaktan memnun olduğunu ifade ediyor. Annesi için el yapımı bileklik hediye alan Emel Karaca, “Ortamı çok hoş buldum. Kendim için takı aldım, anneme de hediye bileklik aldım. Ürettikleri ürünlerden dolayı kadınları tebrik ediyorum” dedi.


Hatice Kahramanoğlu da Hanımeli Sokağı’nda alışveriş yapmanın keyifli olduğunu belirterek, “Burayı çok beğendik, görmeyenlere de tavsiye ederim. Güzel ve huzurlu bir yer, harika ürünler var.  El emeği göz nuru şeyler var, gezmek de çok keyifli” diye konuştu.


Arkadaşı için bere satın alan Hülya Soysal isimli vatandaş ise “Ortam güzel, sıcak. Satıcı arkadaşlar da ürün göstermek ve anlatmak konusunda çok ilgililer. Biz fırsat buldukça buraya geliyoruz, Eskişehir halkına da tavsiye ediyorum. Başkanımız Ahmet Ataç’a da kadınlara bu fırsatı vererek desteklediği için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


İsmet İnönü Caddesi’nde Kanatlı AVM arkasında bulunan Tepebaşı Belediyesi Hanımeli Sokağı, haftanın 7 günü saat 18.00’e kadar hizmet veriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.