“BU PAZARYERİ SİVRİHİSAR’A YAKIŞMIYOR”

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu ve İYİ Parti İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş’la birlikte,  Sivrihisar İlçesi’ne ziyarette bulundular. İlçe pazarındaki üreticiler ve İlçedeki esnafla bir araya gelen Kabukcuoğlu ve Ektaş, vatandaşların İlçeyle ilgili sorunlarını dinlediler. 

“BU PAZARYERİ SİVRİHİSAR’A YAKIŞMIYOR”
01 Ağustos 2019 Perşembe 13:02

Vatandaşlarımızın hayatlarını idame ettirme hususunda karşılaştıkları geçim zorlukları ve sıkıntılarının, ülkemizde yadsınamayacak bir gerçeklik olduğunu ve topraktan ekmeğini çıkartan vatandaşlarımızın mahsüllerinin, aracıların devreye girmesiyle, tüketicilere birkaç misli fiyat artışıyla ulaştığının altını çizen Kabukcuoğlu, “ Son yıllarda halkımızın geçim sıkıntısı içerisindeyken, belediyelerin vatandaşlarımıza sağlıklı ve ucuz gıda ürünleri sağlamaları büyük önem arzetmektedir” dedi. Üreticiler, İlçe pazarıyla ve özellikle köylülerin kendi ürettikleri süt ve süt ürünlerini sattıkları yoğurt pazarı olarak bilinen bölümle ilgili olarak; sokaktaki kaplama taşlarının söküldüğünü ancak asfalt kaplama yapılmadığı için yağışlı havalarda çamur, sıcak ve kuru havalarda toz içinde satış yapmak zorunda kaldıklarını, Belediyenin gölgelik kurmadığını, çabuk bozulacak ürünlerin korunması için dolap ve elektrik sağlamadığını, bu nedenlerle bozulan ürünlerden dolayı köylünün emeğinin heba olduğunu, tüketicinin de sağlığının tehdit altında kaldığını dile getirdiler.  Şikayetler üzerine düşüncelerini paylaşan Kabukcuoğlu Eskişehir’imizin  en büyük ilçelerinden biri olan Sivrihisar’ımızda, kadın  hemşehrilerimiz, köylerinde kendi ineklerinden, koyunlarından  sağdıkları sütlerle; yoğurt, peynir ve tereyağı gibi ürünler elde ederek veya bahçelerinde domates , salatalık gibi ürünleri yetiştirerek, ailelerinin bütçelerine mütevazi bir katkı sağladıkları gibi, tüketicilere de sağlıklı ve ucuz gıda ürünleri sunduklarının altını çizdi. Kabukcuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Hemşehrili kadınlarımızın ürettikleri bu ürünleri vatandaşlara sundukları Sivrihisar İlçe merkezindeki pazar ortamı, son derece kötü durumdadır. Hem üreticilerimiz, hem de buraya pazarlık alışverişini yapmak için gelen hemşehrilirimizin memnun kalması için, Sivrihisar Belediyesine görev düşmektedir. Belediyenin Sivrihisar Yoğurt Pazarı’nda, küçük bir masrafla yapacağı düzenleme  ile, hemşehrilerimiz; sağlıklı, güvenli ve huzurlu bir ortamda, ucuz ve sağlıklı ürünlere ulaşabilecek, köylü kadınlarımız huzur içinde emeklerinin  karşılığını alabileceklerdir. Hemşehrilerimizi memnun etmek, belediyelerin en önemli sorumluluğudur.  Sivrihisar Belediye’sini bu konuda hassasiyet göstermeye ve  kısa zamanda,  üreticinin ve tüketicinin bir araya geldiği pazar ortamının iyileştirilmesi için  çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.” 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.