BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ

Odunpazarı Kent Konseyi mahalle Meclisi çalışmalarına ve oluşum faaliyetlerine hızla devam ediyor.

BİRLİKTE YÖNETMEK İSTİYORUZ
05 Aralık 2017 Salı 10:59


Kent konseyi mahallelerede meclis sayısını son olarak Yöruk Kırka'da kurarak on ikiye çıkarttı. Yörük Kırka (köyü) Mahalle meclisi birinci genel kuruluna Odunpazarı Belediye Başkanı Av.Kazım Kurt, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru,Yörük Kırka mahalle muhtarı Yakup Akın ve çok sayıda mahalle sakinler katıldı.


Genel Kurulda mahalle meclislerinin yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ,Mahallede yaşayan vatandaşın istek ve görüşlerinin belediyenin bakış açısını ,yaptıkları icraatların içerisinde olmalarının işlerini kolaylaştıracağını söyleyerek yeni seçilecek olan yürütme kuruluna başarılar diledi.


Kent Konseyi başkanı İsmail Kumru'da yaptığı konuşmada " Odunpazarı Kent konseyimizin bu yılki teması mahalle meclislerimizdir, Kent yönetimi mahallelerimizde yaşayan vatandaşın yönetime katılması ile olacağını önemsiyoruz ,bu amaçla önümüzdeki dönemde, köyden mahalleye dönen hemde Odunpazarı merkezinde bulunan mahalle meclisleri kurma faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Bizler Kent konseylerinin şehrin en önemli sivil ve ortak akıl noktası olması yolunda çalışmalar yaparak ,sadece Belediyeler ile değil şehrim tüm Kamu Kuruluşları ve dinamikleri ile aldığımız kararları hayata geçirmek istiyoruz. Yörük Kırka mahalle meclisimizin kurulması bizler için kırsalda yani köyden mahalleye dönen ilk meclis olma özelliğini taşımaktadır. Büyükşehir yasası ile köyden şehre dönme mücadelesi veren ve farklı zorluklarla karşılaşan sizlere bu vesile ile katkı sağlayacağız." 

Yapılan konuşmalar sonrası Yörük kırka mahalle meclisi genel kurlu gerçekleşerek yürütme kurulu seçimi sonrasında mahalle meclisi Başkanlığına Fahri Özdemir Seçildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.