BİNLERCE VATANDAŞ MURAT DAĞI'NA GİTTİ!

ÇED olumlu raporu verilen Murat Dağı’ndaki siyanürlü altın madeni projesine karşı çevre örgütlerinin ve belediyelerin müdahil olduğu iptal ve yürütmeyi durdurma davasında Kütahya İdare Mahkemesi bugün keşif ve bilirkişi incelemesi yapacak. Keşif öncesi binlerce vatandaş Murat Dağı'na akın etti.

BİNLERCE VATANDAŞ MURAT DAĞI'NA GİTTİ!
19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:14

Murat Dağı'nda yapılacak maden araması için bugün Kütahya İdare Mahkemesi tarafından proje sahasında keşif ve bilirkişi incelemesi yapılacak. Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak ve İzmir'den binlerce vatandaş  Murat Dağı'na sahip çıkmak, alınacak kararın iptal edilmesi için Gediz'in Karaağaç Köyüne akın etti.

BARİYERLERLE ÇEVİRDİLER

Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alınırken, keşfin yapılacağı alan vatandaşların girmemesi için bariyerlerle çevrildi. Davacı ve baro avukatlarına keşfin yapılacağı alana giriş için izin verilmezken, zaman zaman güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. 

MURAT DAĞI'NIN ÜSTÜ ALTINDAN DEĞERLİDİR 

Karaağaç Köyüne giden binlerce vatandaş ellerinde dövizler ve Türk Bayraklarıyla 'Murat Dağı'nın üstü altından değerlidir" diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.